Written by 17:40 Πολιτική

«Μόνος στόχος η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στην Αχαΐα»

Δελτίο τύπου

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνος Πλεύση συναντήθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας. Συνομίλησαν για θέματα που αφορούν την υγεία στην Αχαΐα και ειδικότερα για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Καραμανδάνειο» ύστερα και από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Αρχικά, ο κ. Φωτήλας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ευαισθησία που έχει δείξει στο θέμα της έλλειψης των αναισθησιολόγων στο ΓΝ Καραμανδάνειο και των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η ηγεσία του Υπουργείου για την εξεύρεση οριστικής λύσης. Ο Υπουργός κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον κ Φωτήλα ότι η προκήρυξη των αναισθησιολόγων ήδη τρέχει και ότι για το διάστημα που μεσολαβεί έως την ολοκλήρωσή της, έχει βρεθεί το προσωπικό που απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Επίσης ο υπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι επίκειται η αναβάθμιση του Καραμανδανείου δεδομένης της θέσης του, των περιστατικών που καλύπτει αλλά και αντάξιο του υψηλά καταρτισμένου επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του.
Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί και το ημιαυτόνομο φαρμακείο του Αιγίου και να μετατραπεί σε αυτόνομο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί απρόσκοπτα να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, των Καλαβρύτων και μέρους της Κορινθίας δεδομένου ότι η υφιστάμενη δομή μπορεί να στεγάσει τις λειτουργίες ενός αυτόνομου φαρμακείου και την ίδια στιγμή έχει και το απαραίτητο προσωπικό. Ο υπουργός δέχτηκε να διερευνήσει το θέμα και να επανέλθει.
Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης του εξοπλισμού της ακτινοθεραπείας στο ΠΓΝΠ προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή υγείας στους καρκινοπαθείς, θέμα για το οποίο ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητας του εν λόγω ζητήματος,
Ο κ. Θανος Πλεύρης και ο Ιάσονας Φωτήλας συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή και κυρίως σε συνεργασία για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Υγείας με κύριο σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε θέματα υγείας.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Close