Written by 17:54 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Οδικό έργο στην βόρεια πλευρά της Πάτρας από την δημοτική αρχή

Δελτίο τύπου

 

Ένα ακόμα οδικό έργο στην Πάτρα, δρομολογείται από την Δημοτική Αρχή και σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση. Πρόκειται για το έργο «Ανακαίνιση, ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμια της οδού Πανεπιστημίου, από το ύψος της οδού Διγενή Ακρίτα, έως τον κόμβο Κουρτέση», με προϋπολογισμό, 2.000.000 ευρώ.
Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την εργοληπτική επιχείρηση «ΑΝΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, στις εργασίες περιλαμβάνεται, κατασκευή πεζοδρομίων, ανακατασκευή δικτύου ομβρύων υδάτων, αποκατάσταση φρεατίων ύδρευσης, διευθέτηση υδρορροών, όπου χρειάζεται.
Αμέσως μετά την διαδικασία των υπογραφών, ο Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε: «Η πόλη μας παίρνει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει και δικαιούται. Μέσα από χιλιάδες δυσκολίες, με τεράστια προβλήματα οικονομικά, προχωρούμε τα έργα, που έχουν κάνει την Πάτρα ένα απέραντο εργοτάξιο. Έφτασε η σειρά της οδού Πανεπιστημίου και βέβαια θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι. Η πόλη μας και οι δρόμοι της γίνονται όπως την ονειρευόμαστε. Χρειάζεται όμως χρηματοδότηση και την απαιτούμε. Δεν μπορεί να εισπράττει το κράτος τα έσοδα και να μην αποδίδει στους Δήμους -που έχουν αναλάβει τις δαπάνες- όσα δικαιούνται, για να προχωρήσουν τα έργα που απαιτούνται και έχουν δρομολογηθεί. Το οδικό δίκτυο της Πάτρας είναι τεράστιο, όμως θα φτάσει να είναι όπως το θέλουμε και το δικαιούμαστε».

(Visited 8 times, 1 visits today)
Close