Written by 10:52 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Κόντρα δικηγόρου Πισπιρίγκου με ιατροδικαστή Λέων για το πόρισμα Ίριδας-Μαλένας

Για το πόρισμα της αιτίας θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας μίλησαν στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων και ο ΓΓ Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για το περιεχόμενο του πορίσματος έκανε λόγο για αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες και τόνισε ότι κανείς δεν έχει ακόμα στα χέρια του το πόρισμα. Μάλιστα, μετά από σχόλιο του ιατροδικαστή κ. Λέων, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε «συγγνώμη ο προλαλήσας έχει το πόρισμα στην κατοχή του;».

Όπως είπε, στην ιατροδικαστική έκθεση παίζει ρόλο ο χρόνος, επισημαίνοντας ότι οι πρώτες εκθέσεις που είχαν γίνει κατά τη νεκροψία δεν ανέφεραν καθόλου την ασφυξία.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, πώς γίνεται μετά από τόσα χρόνια να μπορούν να εξετάσουν τα στοιχεία και να είναι σίγουροι, με τον κ. Λέων να απαντά ότι οι ιατροδικαστές δούλεψαν πολύ πάνω στα στοιχεία ώστε το πόρισμα να μη δέχεται καμία αμφισβήτηση.

«Πήραν ένα-ένα τα παλιά ευρήματα τα οποία ήταν συντηρημένα, τα έλεγξαν και έκαναν επανεξέταση σε όποια μπορούσαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων. Μάλιστα, επειδή ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να μιλήσει την ώρα που απαντούσε ο κ. Λέων, του είπε: «Ήσασταν ευγενής μέχρι τώρα, αλλά τις τελευταίες μέρες ίσως ξεφεύγουμε λίγο.»

Στο σημείο αυτό ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του ιατροδικαστή και του δικηγόρου με τον εξής διάλογο να ακολουθεί:

Παπαδόπουλος: «Δεν ξεφεύγουμε. Θα διαφωνίσω.»

Λέων: «Θα μου επιτρέψετε κύριε Παπαδόπουλε να μιλήσω ή είστε κι εδώ συντονιστής;»

Παπαδόπουλος: «Συνεχίζετε να έχετε μια ειρωνική προσέγγιση και δεν σας τιμά.»

Λέων: «Η στάση σας τελευταία έχει αλλάξει αισθητά. Πιστεύω να το αντιλαμβάνεστε, γιατί ήσασταν ιδιαίτερα συμπαθής.»

Στη συνέχεια ο κ. Λέων έκανε αναφορά στο πόρισμα με τον κ. Παπαδόπουλο να του απαντά: «Δε μπορώ να καταλάβω, πώς τα ξέρετε όλα αυτά. Συμμετείχατε στη διαδικασία; Μόλις τώρα δεν είπατε ότι δεν έχετε το έγγραφο στα χέρια σας;»

Λέων: «Δεν διακόπτατε ποτέ. Είστε πραγματικά άλλος άνθρωπος από τη μέρα που μάθατε για αυτό το πόρισμα. Φέρτε τους αόρατους τεχνικούς συμβούλους να αντιπαρατεθούν με τους ιατροδικαστές. Έχετε άχαρο ρόλο αυτή τη στιγμή, να αντιπαρατίθεστε με ιατροδικαστές. Υπήρχε μια ψυχραιμία μέχρι τώρα από τη μεριά της υπεράσπισης, η οποία έχει χαθεί.»

Σχετικά με το Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η εντολέας του δεν έχει καμία επικοινωνία με τον σύζυγό της.

Για την κατάθεση της αδερφής της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος εξήγησε ότι η κατάθεσή της κράτησε περίπου 10 ώρες διότι ήταν εξονυχιστική και μάλιστα περιέγραψε όλο της το ιστορικό από τα παιδικά της χρόνια. Περιέγραψε, επίσης, τη συμβίωση του ζευγαριού από την αρχή μέχρι σήμερα και εστίασε στο περιστατικό με την Ίριδα.

Ο κ. Μαυροειδάκος σχολίασε ότι οι συνάδελφοί του «ξέρουν τι ρωτάνε και για ποιο λόγο και καταλήγουν σε συμπεράσματα», ενώ ανέφερε ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στις ανακριτικές αρχές ίσως και μέχρι την Παρασκευή.

Επίσης, εκτίμησε ότι δεν θα κληθούν άλλοι να καταθέσουν. «Αν σε κάποιους δώσουν την ιδιότητα του υπόπτου θα ακολουθήσουν νέες διώξεις», τόνισε.

Κλείνοντας ο κ. Λέων είπε ότι για το πρώτο παιδί θα κληθούν να καταθέσουν οι ιατροδικαστές Τσάκωνα και Αγαπητός, ενώ για το δεύτερο παιδί οι Τσιόλα και Μητσέλου.

 

 

Πηγή: skai.gr

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close