Written by 15:19 Featured, Αθλητικά

Κινέζος Γουάνγκ «έκλεψε» το χρυσό από τον Τεντόγλου!

Σε ένα απίστευτο θρίλερ εξελίχθηκε, κυριολεκτικά από το πουθενά, ο τελικός του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον!
Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειχνε ανίκητος, κάνοντας 8,30μ. στη δεύτερη προσπάθειά του και 8,32μ. στην πέμπτη, έχασε, ωστόσο, το χρυσό μετάλλιο από τον απίθανο Κινέζο Γουάνγκ, ο οποίος «πέταξε» στα 8,36 μέτρα στο τελευταίο του άλμα, κατακτώντας την πρωτιά! Ο Κινέζος ταξίδεψε στις ΗΠΑ μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον ίδιο και έχοντας καλύτερη φετινή επίδοση στα 7,67μ., πέτυχε, ωστόσο, μία μεγάλη -και ανέλπιστη- ανατροπή και νίκη, αφήνοντας τον Τεντόγλου στη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Τρίτος ήταν ο Ελβετός Εχάμερ με 8,16μ.
Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι γεγονός και μάλιστα, παρθενικό στο μήκος, ενώ ο Τεντόγλου γράφει ιστορία, καθώς έφτασε σε άλλη μία διοργάνωση στο βάθρο, κάνοντας, δε, τον καλύτερο τελικό της καριέρας του! Ο Τεντόγλου μετά το 8,30μ. στη δεύτερη προσπάθειά του είχε συνεχόμενα άλματα εκεί κοντά! Το τρίτο του άλμα ήταν στα 8,29μ., το τέταρτο ήταν στα 8,24μ., το πέμπτο ήταν το καλύτερο, στα 8,32μ. και το τελευταίο, με το οποίο προσπάθησε να «κλέψει» εκείνος το χρυσό από τον Γουάνγκ, στα 8,20μ.
Δυστυχώς, δεν πέτυχε το θρυλικό «Quintuple». Να γίνει, δηλαδή, ο πρώτος Έλληνας αθλητής, αλλά και Ευρωπαίος στο μήκος, που είναι, ταυτόχρονα, εν ενεργεία Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής Κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης, σε ανοικτό και κλειστό στίβο! Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά για τον 24χρονο αθλητή από τα Γρεβενά, που βάζει πλώρη τώρα για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου, θέλοντας να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Πηγή: sport-fm.gr

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close