Written by 11:38 Αθλητικά

Ταξιδεύει για τη Λισσαβόνα ο Αλεξανδρόπουλος

Στην Λισσαβόνα θα ταξιδέψει το Σάββατο (27/8) ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Σπόρτινγκ σε ένα εξαιρετικό deal που θα φτάσει συνολικά τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Ο 21χρονος μέσος αποχαιρέτισε το απόγευμα της Παρασκευής (26/8) σε πολύ έντονο κλίμα συγκίνησης τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού (ανήκε στον σύλλογο από το 2010) κι εντός της ημέρας θα περάσει από τα καθιερωμένα ιατρικά τεστ, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο 4 ετών.

Ο Παναθηναϊκός θα λάβει το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ και την ευκαιρία να διατηρήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης 30% ενώ εξαιρετικό είναι και το συμβόλαιο που προσφέρουν οι Πορτογάλοι στον Έλληνα μέσο. Ο Αλεξανδρόπουλος (που θα γίνει η δεύτερη ακριβότερη πώληση του Παναθηναϊκού μετά τον Σισέ το 2011 – 5,8 εκατ. ευρώ στη Λάτσιο) αναμένεται να έχει αποδοχές που θα φτάσουν σε ετήσια βάση τις 500.000 ευρώ, μαζί με τα μπόνους.

Ως εκ τούτου, στην τετραετία, οι αποδοχές του (έως το 2026) μπορεί να αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ. Εάν προστεθούν στα παραπάνω οι φόροι συμβολαίου και οι προμήθειες σε ατζέντηδες κλπ, το κόστος της συμφωνίας του Αλεξανδρόπουλου με την Σπόρτινγκ θα φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ και το σύνολο της μεταγραφής θα αγγίξει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο πορτογαλικός σύλλογος θα βάλει ρήτρα αποδέσμευσης (buy-out) 45 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο που θα υπογράψει τις επόμενες ώρες ο Αλεξανδρόπουλος.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Close