Written by 21:42 Featured, Διεθνή, Ελλάδα, Πολιτική

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: Καλούνται να λογικευτούν όσοι ενθαρρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποιεί τα νησιά

Ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε η Hurriyet, συζητήθηκαν «οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας σημειώνεται ότι η τουρκική πλευρά «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε είδους νόμιμη μέθοδο και μέσα για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων».

Παρακάτω στην ανακοίνωση, η Άγκυρα καλεί «σε εκλογίκευση τους κύκλους που παροτρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποίησει τα νησιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Παρά τις εκκλήσεις μας να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της και εξετάστηκαν όλες οι προκλητικές ενέργειες.

Η Ελλάδα απομακρύνεται από την λογική που έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει νατοϊκές ενέργειες και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα.

Τονίστηκε ότι δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας.

Καλούμε σε εκλογίκευση τους κύκλους που παροτρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποίησει τα νησιά τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

Παράλληλα σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης συζητήθηκε το ζήτημα της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ κι έγινε έκκληση στην Ουάσινγκτον για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, που όπως επισημαίνεται «θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην περιοχή και είναι αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Πηγή: skai.gr

(Visited 28 times, 1 visits today)
Close