Written by 08:49 Featured, Ελλάδα

Θέμα χρόνου η έκδοση ενταλμάτων για άνδρες που βίασαν τη 12χρονη

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης καθώς ώρα με την ώρα έρχονται και νέες αποκαλύψεις που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους.
Μια παιδική ψυχή που βιάστηκε από τουλάχιστον 10 άντρες ενώ περισσότεροι από 200 έδειξαν ενδιαφέρον να την «συναντήσουν».
Ένα παιδί που ακόμα και η ίδια του η μάνα κατηγορείται πως την εξέδιδε.
Στην υποδιεύθυνση ανηλίκων θεωρούν την υπόθεση αυτή «θέμα τιμής» και νυχθημερόν εργάζονται προκειμένου να ταυτοποιήσουν και κατόπιν να συλλάβουν όλους αυτούς που ασέλγησαν στην 12χρονη.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον δέκα άτομα ενώ θεωρείται θέμα χρόνου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους.
Σύμφωνα πληροφορίες πρόσωπο «κλειδί» από το στενό περιβάλλον του 53χρονου Ηλία Μίχου αναμένεται να κληθεί άμεσα ώστε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης εις βάρος της αν η εισαγγελία κρίνει πως η εμπλοκή της στοιχειοθετεί πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εχτές το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης η οποία αρνήθηκε την κατηγορία της μαστροπείας που της αποδίδεται και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 13.00.
Στην κατάθεση της στους αστυνομικούς του ανηλίκων είχε υποστηρίξει :
«Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που μου λέτε»
«Αρνούμαι κατηγορηματικά όσα μου αποδίδετε. Είμαι αθώα»
«Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε κανένα από τα παιδιά μου»
Αίσθηση ωστόσο έκαναν οι δηλώσεις του συνηγόρου της Απόστολου Λύτρα ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έχει δεχθεί τηλφωνηματα ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες εναντίον του 53χρονου και του 42χρονου ενώ εκτίμησε πως πίσω από την υπόθεση υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα.
«Υπάρχουν άλλες δύο κοπέλες που καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικα . Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ώθησαν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα. Οι 213 που ακούγονται πρέπει και αυτοί να λογοδοτήσουν, αν υπάρχουν στοιχεία» δήλωσε.
Για πρώτη φορά εχτές και μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έχουν έρθει στη δημοσιότητα πήρε θέση η πρώην σύζυγος του Ηλία Μίχου .
Με γραπτή της δήλωση χαρακτήρισε την πράξη του επιχειρηματία αποτρόπαια, ενώ τόνισε πως ούτε αυτή ούτε ο γιος τους έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Για τα χρήματα που έδωσε στην μητέρα της ανήλικης υποστήριξε πως της τα έδωσε για ανθρωπιστικούς λόγους.
«Της τα έδωσα, για λόγους ανθρωπιστικούς και συγκλονισμένη από όσα μου αποκάλυψε με τα μηνύματα… Είναι απολύτως ψευδές πως δήθεν την επισκέφτηκα στο σπίτι της, της πρόσφερα χρήματα και τα αρνήθηκε».
Όσο για τους δύο προφυλακιστέους βιαστές της 12χρονης που απολογήθηκαν την Τετάρτη στην ανακρίτρια, υποστήριξαν με θράσος πως δεν την βίασαν. Ο Μίχος υποστήριξε πως ότι έγινε έγινε με την συναίνεσή της, ενώ ο Γιάννης Σοφιανίδης με θράσος κατέθεσε πως η ανήλικη τον προκαλούσε και τον πίεζε να βρεθούν.
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος υποστήριξε στην απολογία του :
«Δεν την βίασα. Ότι έγινε, έγινε με την συναίνεση της. Γνώριζα πως είναι 12 ετών αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Μου έστελνε μηνύματα στο κινητό και μου έλεγε να πάρω τη μαμά της τηλέφωνο και να της πω: στείλε την κόρη σου να με βοηθήσει. Τσακωνόταν συχνά μαζί της».
Στο ίδιο μήκος όσον αφορά την ανήλικη κινήθηκε και ο Γιάννης Σοφιανίδης στην απολογία του ο οποίος δεν παραδέχτηκε πως βίασε την 12χρονη και υποστήριξε:
«Με προκαλούσε (εννοεί την ανήλικη). Αυτή με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές».

Πηγή: skai.gr

(Visited 24 times, 1 visits today)
Close