Written by 12:50 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Εκπαιδευτικοί απο Γαλλία, Ρουμανία και Τουρκία στο 6ο Γυμνάσιο Πάτρας

Το 6ο Γυμνάσιο Πάτρας υποδέχθηκε το τριήμερο 10–12 Οκτωβρίου 2022 εκπαιδευτικούς από σχολεία της Γαλλίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας στο πλαίσιο της 2ης κινητικότητας προγράμματος Erasmus+ μικρής κλίμακας, με τίτλο «3Αrts for Environmental protection – photography, drama and drawing». Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας πιο υπεύθυνης συμπεριφοράς εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στο περιβάλλον, μέσα από τις τέχνες και, πιο συγκεκριμένα, τη φωτογραφία, το θέατρο και τη ζωγραφική.

Για το σκοπό αυτό, 15 καθηγητές και από τις 4 χώρες και 13 μαθητές της Γ΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου συμμετείχαν σε δύο σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού με εμψυχωτή τον υπεύθυνο πολιτιστικών θεμάτων της ΔΔΕ Αχαΐας, κ. Γιάννη Βλάχο. Μάλιστα το δεύτερο σεμινάριο έγινε στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και συνέπεσε με τον εορτασμό των 150 χρόνων του.
Επιπλέον, έγινε ενημέρωση και βιωματικό παιχνίδι από την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Αχαΐας, κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου, εργαστήριο κατασκευής μάσκας από ανακυκλώσιμα υλικά στον πολυχώρο των παλαιών σφαγείων από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με συνδρομή του κ. Ξενοφώντα Παπαευθυμίου.
Τέλος, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Ακράτας υλοποιήθηκε επιμορφωτική δράση που περιλάμβανε θεωρητική ενημέρωση στα αγγλικά για το ΚΕΠΕΑ και τις δράσεις του, για τα αρχαία θέατρα και την αρχαία Αιγείρα καθώς και επίσκεψη-ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, εμπλουτισμένη με βιωματικές δραστηριότητες.


Οι στιγμές αυτής της τριήμερης συνάντησης έγιναν πλέον αναμνήσεις και πολύτιμες εμπειρίες που θα μας κάνουν καλύτερους δάσκαλους και πολίτες.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close