Written by 11:54 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Η “βασίλισσα” του Πατρινού Καρναβαλιού που έγινε δασκάλα

Η Μαρία Κυριακοπούλου είχε επιλεγεί για δύο χρόνια “Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού”, όμως ήταν άτυχη γιατί λόγω της πανδημίας, ποτέ δεν παρήλασε πάνω στο άρμα της μιας και δεν έγινε το καρναβάλι την τελευταία διετία.

Τώρα, δασκάλα πλέον έχει ξεκινήσει να διδάσκει τους μικρούς μαθητές της, τώρα εάν θα τους μιλά και για την εμπειρία του πατρινού καρναβαλιού δεν το γνωρίζουμε.

Σε ανάρτησή της η πρόεδρος του καρναβαλικού οργανισμού Ήρα Κουρή έγραψε, συνοδεύοντας την φωτογραφία:

Η Μαρία Κυριακοπούλου, επιλέχθηκε το 2020 ως βασίλισσα του Πατρινου Καρναβαλιού. Μια κοπέλα όμορφη, ταπεινή, ευγενική, εργατική. Σπούδαζε στο παιδαγωγικό, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στο ραδιόφωνο του Πανεπιστημίου κ με πίστη σε πανανθρώπινες αξίες. Τα καλύτερα λόγια είπε για τη Μαρία ο Πέτρος Λαμπρινάκος, επί 3 χρόνια καθηγητής της. Η δική μας “βασίλισσα” που θέλησε να διαγωνιστεί γιατί από παιδί έβλεπε τα άρματα να περνάνε από το σπίτι της κ λαχταρούσε να ανέβει, πήρε το πτυχίο της κ διδάσκει σε γειτονική πόλη. Η πανδημία της στέρησε το όνειρο, μια που δεν έγιναν για 3 χρόνια οι καρναβαλικές παρελάσεις. Η Μαρία συνεχίζει το δρόμο της με φωτεινό χαμόγελο, ανιδιοτελή κ γόνιμη προσφορά, είναι κοντά στα παιδιά με την γλυκύτητα, την ξεχωριστή αυθεντική ομορφιά της ψυχής της. Καλή σταδιοδρομία, κορίτσι μου!

(Visited 47 times, 1 visits today)
Close