Written by 09:49 Featured, Ελλάδα

Στο νοσοκομείο ο πατέρας Αντώνιος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο

Την ώρα που οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βλέπουν το φως νέες πληροφορίες, που θέλουν τον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση! Μάλιστα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της μη κυβερνητικής οργάνωσης έχουν διαρρεύσει ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αισθάνθηκε αδιαθεσία, εξαιτίας της έντονης πίεσης που δέχεται, και υπέστη ελαφρύ λιποθυμικό επεισόδιο.

Υστερα από αυτό, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι δικοί του άνθρωποι τον μετέφεραν προληπτικά στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο και αποχώρησε όταν διαπιστώθηκε πως δεν είχε κάτι σοβαρό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ψυχολογία τόσο του ιερέα όσο και της οικογένειάς του βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, καθώς παρακολουθούν καθημερινά όσα αναφέρονται από καταγγέλλοντες και τα εκτενή ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης. Ο πατέρας Αντώνιος επιμένει να διαψεύδει όσα ακούγονται για πολυτελή αυτοκίνητα και βίλες που φέρεται ότι ανήκουν στην οικογένειά του και ζητά να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η έρευνα των Αρχών.

«Θέλω να καταθέσω, θέλω να βγει η αλήθεια, να σταματήσουν να με σταυρώνουν» είναι τα λόγια που φέρεται ότι επαναλαμβάνει ο πατέρας Αντώνιος σε κοντινά του πρόσωπα. «Δεν φοβόμαστε την έρευνα, παρακαλούμε τον Θεό να προχωρήσει γρήγορα. Υπάρχουν πέντε έξι κουκουλοφόροι δήθεν κατήγοροι και έχουμε πάνω από 30 επώνυμες μαρτυρίες επωνύμων, πιστών, πολιτών, οικογενειών, ιερέων της Αρχιεπισκοπής, εθελοντών που θα ανατρέψουν το όποιο κατηγορητήριο» τονίζει από την πλευρά του άνθρωπος που υποστηρίζει τον ιερέα και την πρεσβυτέρα και ο οποίος έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να καταθέσει ως μάρτυρας στην πολύκροτη υπόθεση.

Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες θέλουν τον νέο υπεύθυνο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο να ζήτησε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του να προχωρήσει η «αποκαθήλωση» του πατρός Αντωνίου, η «παρουσία» του οποίου ήταν εξαιρετικά έντονη σε τοιχογραφίες και πάσης μορφής εικόνες σε πολλά σημεία της δομής. Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται ότι ζήτησε να απελευθερωθούν τα τέσσερα «ιδιαίτερα δωμάτια» του πατρός Αντωνίου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά σε αυτά.

Σε ό,τι αφορά, δε, τις προμήθειες της δομής, ο νέος υπεύθυνος της δομής επισήμανε ότι βρήκε άδεια από τρόφιμα τα ντουλάπια και τα ψυγεία και έσπευσε να τα γεμίσει. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, υπήρχαν δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ για να γίνουν αγορές, ωστόσο δεν υπήρχε υπεύθυνος που θα υπέγραφε για να εγκρίνει τις δαπάνες για αυτές τις αγορές.

Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» και παράλληλα συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις για τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές εντός των δομών της ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Στο… μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν μπει τα οικονομικά της «Κιβωτού», καθώς και κάθε οικονομικό στοιχείο 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και του πατρός Αντωνίου, της παπαδιάς και μελών τόσο της οικογένειάς τους όσο και των διοικητικών συμβουλίων προηγούμενων ετών.

Ταυτόχρονα, «τρέχει» και η έρευνα της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπό τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας είναι η υπεξαίρεση, η απιστία, η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΠΗΓΗ: NEWSBREAK.GR

 

 

(Visited 27 times, 1 visits today)
Close