Written by 18:51 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

ΕΑΜ: 32 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 32 ετών από τον θάνατο του Νίκου Τεμπονέρα, σε κάλεσμά του το Εργατικό Αντιμπεριαλιστικό Μέτωπο αναφέρει:

Πέρασαν 32χρόνια από κείνο το βράδυ του 1991 που ο σύντροφος μας, ο δάσκαλος Νίκος Τεμπονέρας χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε τη ζωή του, για να προστατέψει τη ζωή και την συλλογική διεκδίκηση των μαθητών του από τους λοστοφόρους του παρακράτους και του κράτους της δεξιάς.

Σήμερα ο νεοφιλελευθερισμός και ο νεοφασισμός σε κάθε μορφή και έκφραση, κατακλύζουν την Ευρώπη και όχι μόνο, χέρι -χέρι σε ενιαίο μέτωπο κράτους και παρακράτους αμφισβητούν την κοινωνική υπόσταση του ανθρώπου, την ίδια την υπαρξιακή οντότητα του ως ενότητα συνείδησης και είναι.

Το καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη , το καθεστώς των αρπακτικών, της υποτέλειας της διαφθοράς και του εκφασισμού, έχει κηρύξει ανοιχτό πόλεμο ενάντια στην εργασία, την παιδεία, την υγεία ,το κοινωνικό κράτος, το πολιτισμό, την δημοκρατία .

Είναι τρομακτικό πώς 32χρόνια μετά τη θυσία του Νίκου Τεμπονέρα, μια κοινωνία επιτρέπει ν’ αφαιρείται ξανά και ξανά η ζωή του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, του Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα του Νίκου Σαμπάνη , της 8χρονης Όλγας στην πόρτα ενός εργοστασίου στο Κερατσίνι, του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη κάτω απ’ τους ίδιους ποιοτικά κοινωνικούς και πολιτικούς όρους, και μάλιστα να επιβραβεύονται οι πραιτωριανοί πιστολέρο με 600ευρω από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία . Είμαστε στην εποχή που κάποιες ζωές αξίζουν περισσότερο από κάποιες άλλες και κάποιες δεν αξίζουν απολύτως τίποτα τις βάζεις φωτιά και τις καις για πλάκα.

Στην αιματοβαμμένη καγκελόπορτα των σχολείων Τεμπονέρα θα βρεθούμε ξανά την Δευτέρα 9 Γενάρη στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ- ΔΟΕ, γιατί εδώ συμπυκνώνεται το χρέος, η τιμή, η μνήμη και η ανάγκη για μια συνολική ρήξη με την σημερινή βάρβαρη νεοφιλελεύθερη οικονομική-πολιτική-κοινωνική πραγματικότητα που μας οδηγεί σε δύσβατα μονοπάτια δίχως γυρισμό.

Στο δρόμο του Νίκου Τεμπονέρα για να σηκωθεί η κοινωνία λίγο ψηλότερα, ενάντια στον εκφασισμό, την εξαθλίωση και την βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού.

Όλες και όλοι την Δευτέρα 9 Γενάρη στις 6.30μ.μ. στα Σχολεία Τεμπονέρα.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Close