Written by 12:57 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Πάνω από 40.000 σοκολάτες στις φετινές παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού!

Πάνω από 40.000 σοκολάτες θα ρίξουν στις φετινές παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, οι σοκολατορίχτες της Πάτρας, συνεχίζοντας ένα έθιμο που έχουν αγαπήσει οι πατρινοί, οι καρναβαλιστές, οι επισκέπτες, αλλά και τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης των σωματείων σοκολατοριχτών Πάτρας, Περικλής Δημητρόπουλος,, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Max Fm, οι σοκολάτες φέτος που θα πεταχτούν θα ξεπεράσουν τις 40.000 και θα φτάσουν ίσως και τις 50.000.

«Περιμένουμε τη βοήθεια του δήμου που φέτος υποσχέθηκε ότι θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει σοκολάτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος στην εκπομπή της Δήμητρας Μπαλαφούτη.

Ο σοκολατοπόλεμος και οι σοκολατορίχτες είναι ένα έθιμο που αποτελεί μια αποκλειστικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού και κατά αυτή την έννοια θα πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες διαδικασίες από τους φορείς για την προστασία του, έτσι ώστε να μην τον δούμε σε άλλα καρναβάλια.

Το θετικό είναι ότι πέρα από την αγάπη του κόσμου προς τους σοκολατορίχτες, οι νέοι δείχνουν να έχουν έναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό, έχουν γραφτεί στους αντίστοιχους συλλόγους και παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις τους και φυσικά στον σοκολατοπόλεμο.

ΠΗΓΗ:DETE.GR

(Visited 7 times, 1 visits today)
Close