Written by 11:46 Featured, Ελλάδα

Η Ρωσίδα κατάσκοπος έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς φωτογραφίας

Η υπόθεση της «Μαρίας Τσάλλα», κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, απασχολεί τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας τα τελευταία 24ωρα. Όπως αποδείχθηκε, η 35χρονη ήταν Ρωσίδα κατάσκοπος που δούλευε στο πρόγραμμα «Illegals» και αποτραβήχτηκε από τη Μόσχα όταν μια αντίστοιχη κατάσκοπος στη Σλοβενία έγινε αντιληπτή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsbomb.gr, υπό τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, η 35χρονη που διατηρούσε κατάστημα στο Παγκράτι εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού και πλέον η ΕΥΠ προσπαθεί να βρει τα ίχνη της, ηλεκτρονικά και μη, για να διαλευκάνει περαιτέρω την υπόθεση.

Εκτός, πάντως, από το κατάστημα με είδη πλεξίματος και χειροτεχνίας στο Παγκράτι η «Μαρία Τσάλλα» δραστηριοποιούταν και στον τομέα της φωτογραφίας. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως ενδεχομένως το «χτίσιμο» ενός προφίλ ανθρώπου που ασχολείται με τη φωτογραφία να της έδινε τη δυνατότητα να μπορεί να φωτογραφίζει πράγματα που θα είχαν ενδιαφέρον για την αποστολή της στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, αφού ένα από τα χαρακτηριστικά της ήταν τα πολλά ταξίδια. Τόσο σε πολλά και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Άλλωστε, όπως αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, η «Μαρία Τσάλλα» λάμβανε μέρος ακόμα και σε διαγωνισμούς φωτογραφίας. Ειδικότερα, η 35χρονη διατηρούσε προφίλ σε σχετικά πρακτορεία, και μάλιστα αρκετά από αυτά είναι και διαδεδομένα όπως το LensCulture και το DreamsTime.

Στο LensCulture η σελίδα με το προφίλ της παραμένει ενεργή, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «Η Μαρία Τσάλλα είναι Ελληνίδα Φωτογράφος, γεννημένη το 1991, με έδρα την Αθήνα. Ταξιδεύοντας ευρέως εντός και εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, έχει βρει καλλιτεχνική έμπνευση στη φωτογραφία τοπίου, καθώς και στην αστική και πολιτιστική φωτογραφική εξερεύνηση. Ευρύ κάδρο και βαθιά προοπτική τοπία και θαλασσινά, ζωηρά και πολύχρωμα πορτρέτα χλωρίδας, παράδοξες σκηνές στο δρόμο και αυθόρμητα καθημερινά φαινόμενα με χαρακτήρα ντοκουμέντο και κινηματογραφική ατμόσφαιρα, κομψές αρχιτεκτονικές απεικονίσεις, είναι όλα βασικά κομμάτια της προσωπικής της αφήγησης. Ένα μεγάλο μέρος του αμαξώματος της είναι αφιερωμένο σε εικόνες από την Ελλάδα που συνθέτουν ένα παζλ της μοναδικής ομορφιάς και της κουλτούρας της μέσα στις ποικιλομορφίες και τις αντιφάσεις της. Η Τσάλλα είναι μια παθιασμένη και ανήσυχη καλλιτέχνις εδώ και 10 χρόνια με τη φωτογραφία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της».

Το ίδιο βιογραφικό φιλοξενείται και στην ιστοσελίδα Life Framer, ενώ σε σελίδες που διατηρούσε η ίδια δεν υπάρχει πλέον περιεχόμενο είτε είναι ανενεργές. Το domain «mariatsallaphotography.com», μάλιστα, είναι προς πώληση ενώ εκτός λειτουργίας είναι η σελίδα «mariephotogrece.com».
Πάντως, το προφίλ που διατηρούσε στο Instagram για να προβάλει το έργο της ως φωτογράφος παραμένει ενεργό. Η πρώτη ανάρτηση σε αυτό ήταν τον Δεκέμβριο του 2018 από το Σούνιο, ενώ η τελευταία ήταν τον Απρίλιο του 2022 από το Παρίσι…

Πηγή: newsbomb.gr

(Visited 10 times, 1 visits today)
Close