Written by 18:34 Διεθνή

Άρχισαν να παίζουν ομιλίες του Χίτλερ σε τρένο στην Αυστρία – Σοκαρισμένοι οι επιβάτες

Άφωνοι έμειναν οι ταξιδιώτες ενός τρένου στην Αυστρία, οι οποίοι άκουσαν ξαφνικά από τα μεγάφωνα το «Heil Hitler» και «Sieg Heil», ενώ ο οδηγός του τρένου αποκάλυψε ότι έχουν υπάρξει πολλά τέτοια περιστατικά.

Αντί για τις ανακοινώσεις που αφορούν στα δρομολόγια, οι επιβάτες ενός υπεραστικού τρένου στην Αυστρία άκουσαν από τα ηχεία μία ομιλία του Αδόλφου Χίτλερ, σύμφωνα με το BBC.

Ένας από τους επιβάτες στο δρομολόγιο Bregenz-Βιέννη είπε ότι όλοι στο τρένο ήταν «σοκαρίστηκαν» μόλις το άκουσαν.

Ο Νταβίντ Στούγκμιούλερ, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, είπε ότι η ομιλία του Χίτλερ παίχτηκε μέσω της ενδοεπικοινωνίας λίγο πριν το τρένο, φτάσει στη Βιέννη.

«Ακούσαμε δύο αποσπάσματα», είπε στο BBC. «Το πρώτο είχε διάρκεια 30 δευτερόλεπτα από ομιλία του Χίτλερ και μετά άκουσα το “Sieg Heil”» είπε.

Ο κ. Στούγκμιούλερ είπε ότι το προσωπικό του τρένου δεν μπόρεσε να σταματήσει το ηχητικό απόσπασμα. «Ένα μέλος του πληρώματος ήταν πραγματικά αναστατωμένο», τόνισε.
Σε μια δήλωση που εστάλη στο BBC, οι Austrian Railways (OEBB) ανέφεραν: «Σαφώς αποστασιοποιούμαστε από το ηχητικό περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας μέσω ενδοεπικοινωνίας. Έχουμε καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία».

Προς το παρόν έχουν υποβληθεί καταγγελίες σε βάρος δύο ατόμων.

Ο κ. Στούγκμιούλερ είπε ότι έλαβε ένα email από έναν άνδρα που βρισκόταν στο τρένο μαζί με μια ηλικιωμένη κυρία που είχε επιζήσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης. «Έκλαιγε», αποκάλυψε.

Πρόσθεσε ότι ένας άλλος επιβάτης παρατήρησε ότι, όταν άλλες χώρες έχουν τεχνικά προβλήματα, αυτό συνήθως αφορά σε βλάβη του κλιματισμού.

«Στην Αυστρία, το τεχνικό πρόβλημα είναι ο Χίτλερ», συμπλήρωσε.

Πηγή: skai.gr

(Visited 22 times, 1 visits today)
Close