Written by 17:07 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Σοβαρό πρόβλημα στην Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Πύργου

Την ήδη νοσούσα Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, έρχεται να πλήξει το γεγονός της παραίτησης της ιατρού Μαρίας Καλαπόδη, ενώ πολύ πιθανό σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ακολουθήσει και μία ακόμα παραίτηση της Θεοδώρας Νικολοπούλου.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, ειδικά την περίοδο αυτή που διανύουμε, με τον νόμο να έχει χαρακτηριστεί κόκκινος για τον COVID 19 και το νοσοκομείο του Πύργου που ήδη παρουσιάζει έλλειψη ιατρών, να δέχεται ένα καίριο πλήγμα που θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία του.

Από την πλευρά του ΓΝ Ηλείας έχει ήδη γίνει, μέσω της τελευταίας προκήρυξης, προσπάθεια προκειμένου να προσληφθούν 4 ιατροί για την παθολογική κλινική, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο η διοίκηση, έχει συχνή επικοινωνία τόσο με την 6η ΥΠΕ όσο και με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα κάποια λύση.

Πλέον ο νομός απομένει με δύο γιατρούς παθολόγους (του Γ.Ν. Αμαλιάδας) συν τις πιθανές προσθήκες από άλλα νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα χθες, όπου γιατρός από την Πάτρα αναγκάστηκε να εφημερεύσει στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδύνευαν να «τιναχτούν στον αέρα» οι εφημερίες.

Πηγή: ilialive.gr

(Visited 59 times, 1 visits today)
Close