Written by 12:50 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Μαραγκός:”Ο ιός κυκλοφορεί στην πόλη”

«Καλλιεργούμε τις συνθήκες δημιουργίας μιας βόμβας που αν δεν πάρουμε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα θα εκραγεί στην πόλη μας », δήλωσε στην «Γνώμη» ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντής του Τμήματος Λοιμωξιολογίας του ΠΓΝΠ και νεοεκλεγείς Αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τα νέα κρούσματα που εντοπίζονται στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ φαίνεται πως επιδεινώθηκε η κατάσταση του 70χρονου Πατρινού επιχειρηματία που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ και μεταφέρθηκε σε μονάδα ΜΕΘ, παράλληλα νόσησε και η σύζυγός του που επίσης εισήχθη στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, συμπτώματα ίωσης εμφανίζει και η κόρη του ζεύγους που προσήλθε στο ΠΓΝΠ και έκανε τέστ, ωστόσο έχει τεθεί σε καραντίνα κατ’ οίκον.

Επίσης, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύεται και ο 50χρονος Πατρινός που έγινε γνωστό ως το νεότερο κρούσμα στην πόλη προχθές το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υπάλληλος σε υπηρεσία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της πόλης, για αυτό λόγω των εκτεταμένων επαφών που είχε, επεκτείνεται η έρευνα ιχνηλάτησης, αφού πέραν των συναδέλφων του υπήρχε συναλλαγή κοινού με την υπηρεσία. Μάλιστα, είναι πιθανό να αποφασιστεί απολύμανση στην υπηρεσία, ακόμα και σήμερα. Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύζυγος του 50χρονου είναι ελεύθερη επαγγελματίας και αυτός είναι ένα επιπλέον λόγος για την εκτεταμένη ιχνηλάτηση, η οποία όμως καθίσταται εξαιρετικά δύσολη. Στο πλαίσιο αυτό ο καθηγητής Μάρκος Μαραγκός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, γιατί όπως επεσήμανε στην «Γνώμη», αρχίζει και διευρύνεται το πεδίο της ιχνηλάτησης επαφών των ασθενών. «Η πόλη φαίνεται να μπαίνει σε κλοιό αν δεν ληφθούν αυτή τη στιγμή μέτρα, τίθεται θέμα ζωτικής σημασίας ή μάλλον θέμα ζωής και θανάτου. Είναι προφανές ότι αρχίζει να γίνεται δύσκολη η ανίχνευση των επαφών των ασθενών όταν αυτοί είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως υπάλληλοι, είτε ως πρόσωπα που λόγω της ιδιότητας τους έχουν εκτεταμένο δίκτυο επαφών, νοσούν. Επιβάλλεται άμεσα η χρήση μάσκας, η απαρέγκλιτη τήρηση των αποστάσεων και βεβαίως η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, αλλιώς θα μετατρέψουμε την πόλη μας σε «ναρκοπέδιο». Είναι θέμα προσωπικής ευθύνης και είμαστε υπόλογοι έναντι των συνανθρώπων μας. Πρέπει να διατηρήσουμε ότι με τόσον αγώνα πετύχαμε. Η Δημόσια Υγεία είναι χρέος».
ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Η κατάσταση αποδεικνύεται κρίσιμη αφού αφού μέτρα ελήφθησαν και στο Πανεπιστήμιο. Με ανακοίνωση της Πρυτάνεως καθηγήτριας Βενετσάνας Κυριαζοπούλου ενημερώνεται το διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό καθώς και οι φοιτητές όλων των επιπέδων που απασχολούνται σε εργαστήρια, αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όλοι να φορούν μάσκα μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ενημέρωση έγινε λόγω των εξελίξεων στο θέμα της πανδημίας της νόσου COVID -19και σε συνεννόηση με τους Λοιμωξιολόγους Καθηγητές κ.κ. Χ. Γώγο και Μ.Μαραγκό.

Και το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα στο λιμάνι

Εξάλλου, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο λιμάνι της Πάτρας είναι γεγονός. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της  εφημερίδας «Γνώμη» πρόκειται για 49χρονο τουρίστα προερχόμενο από την Γερμανία που έφτασε στη χώρα μας με πλοίο της γραμμής από την Ιταλία, αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Ο άνδρας υποβλήθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο που αποδείχθηκε θετικός. Παράλληλα, δείγμα ελήφθη και από τη σύζυγό του, με την οποία συνταξίδεψε. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και το ζεύγος των τουριστών έχει τεθεί σε καραντίνα. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο λιμάνι της Πάτρας διενεργούνται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος στους εισερχόμενους στην χώρα μας.

Πηγή:gnomip.gr/εφημερίδα Γνώμη

(Visited 145 times, 1 visits today)
Close