Written by 19:16 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Covid-free το ΠΓΝΠ

Εξιτήριο πήρε χθες η τελευταία ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Πρόκειται για μια αλλοδαπή από τη Σομαλία, η οποία είχε μεταφερθεί τον Απρίλιο από τη δομή μεταναστών Κρανιδίου.

Η Σομαλή εδώ και μέρες ήταν η μοναδική ασθενής που νοσηλευόταν στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια», η οποία από την έναρξη της πανδημίας μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού και υποδέχθηκε δεκάδες ασθενείς.

Ήταν 4 Μαρτίου όταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ξεκινούσε έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στον κορωνοϊού καθώς ξεκίνησε η νοσηλεία του πρώτου επίσημα επιβεβαιωμένου θετικού ασθενή στον ιό, ενός 66χρονου Έλληνα που είχε ταξιδέψει με το γκρουπ των εκδρομέων της Ηλείας σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Δυστυχώς, όμως, εκείνος έμελλε να ήταν και το πρώτο θύμα του φονικού ιού στη χώρα.

Επρόκειτο για τον περιφερειακό σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και συνταξιούχο εκπαιδευτικό Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, ο οποίος αν και έδωσε γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον ιό, δεν τα κατάφερε.

Ηταν το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου από τον νέο κορονοϊό σ’ όλη τη χώρα. Ο 66χρονος είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο και το Σινά, όπου είχε μεταβεί με οργανωμένη εκδρομή. Αρχικά η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, καθώς η Αίγυπτος δεν περιλαμβανόταν στις χώρες αναφοράς του κορονοϊού, ενώ ούτε ο ίδιος το είχε συσχετίσει με αποτέλεσμα να μην αναφέρει στο ιατρικό προσωπικό με το οποίο ήρθε σε επαφή ότι είχε επιστρέψει από ταξίδι.

Ο 66χρονος άνδρας μπήκε για νοσηλεία στο Ρίο ενώ η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους εστάλησαν δείγματα του ασθενή στο Παστέρ και τα θετικά αποτελέσματα, εξέπληξαν δυσάρεστα.

Ο 66χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:15 τα ξημερώματα της 10η Μαρτίου, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Σύμφωνα με τηντότε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας: «Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Ογδόντα έξι μέρες μετά δόθηκε το τελευταίο εξιτήριο στη μοναδική ασθενή με Covid 19 που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο. Αφού υποβλήθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο και το αποτέλεσμα βγήκε αρνητικό η αλλοδαπή πήρε εξιτήριο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο του Άργους όπου θα συνεχίσει την ιατρική παρακολούθηση εφόσον πάσχει από χολολιθίαση.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Close