Written by 20:59 Πολιτική

« Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία της Πάτρας: η Υπουργός κ. Κεραμέως άκουσε τα αιτήματά μας» – Βίντεο

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τις κυβερνητικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ο Ιάσονας Φωτήλας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του σχολείου και των Πανεπιστημίων. Θεσμοθετούνται διατάξεις αναβάθμισης της παιδείας με νέες δεξιότητες για τους μαθητές που οδηγούν το ελληνικό σχολείο στον 21ο αιώνα και ένα μεγάλο πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
Ο κ. Φωτήλας επισήμανε πως είναι πολύ θετικό ότι η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως μετά από επικοινωνία που είχε μαζί της, άκουσε τα αιτήματα των γονέων και μαθητών των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων της Πάτρας που της μετέφερε και έκανε τις απαραίτητες αλλαγές. Την ευχαρίστησε θερμά όπως και τους Υφυπουργούς, την κ. Ζαχαράκη και τον κ. Διγαλάκη.
Είναι, τέλος, θετικό δήλωσε ο κ. Φωτήλας ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις τα πανεπιστήμια της χώρας αποκτούν αυτονομία και εξωστρέφεια. Θα έχουν τη δυνατότητα να προσκαλούν αλλοδαπούς φοιτητές και να γίνουν φάρος γνώσης του πολιτισμού μας.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close