Written by 13:20 Featured, Πολιτική, Συνεντεύξεις- Άρθρα

Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ- Συνέντευξη με την Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου

Του Χρήστου Θ. Στρατουλάκου

Με αφορμή τον έναν χρόνο από την συμπλήρωση της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Τα δεδομένα στην χώρα στην μετά covid-19 εποχή, οι προοπτικές ανάπτυξης της Αχαΐας αλλά και τα επόμενα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με την βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης, η οποία αναφέρθηκε και στον έναν χρόνο που κατέχει το αξίωμα του Βουλευτή.

 

1. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις τελευταίες Εθνικές Εκλογές. Ένας χρόνος που σας βρήκε να κατέχετε βουλευτική θέση μετά την ψήφο του λαού της Αχαΐας. Ποια η καθημερινότητα αυτής της χρονιάς;

Ο χρόνος περνάει πράγματι πολύ γρήγορα… Η τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου έναν χρόνο πριν, να με τοποθετήσουν με την ψήφο τους στη θέση αυτή, αποτέλεσε για μένα μια ξεκάθαρη και σαφή εντολή: κάνε το καλύτερο για τον τόπο μας. Με αυτήν την εντολή, ένα χρόνο μετά, πορεύομαι στον στίβο της πολιτικής. Η κάθε μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Συναντώ διαρκώς νέες προκλήσεις, μικρές ή μεγάλες, τις οποίες, με τη βοήθεια του Θεού, τις διαχειρίζομαι. Ο στόχος μου παραμένει ένας και μοναδικός· να κάνω ό,τι μπορώ περισσότερο για τον τόπο μας, την Αχαΐα, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο και επιβεβαιώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.

2. Ο κορωνοϊός ανέτρεψε τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας. Πώς βλέπετε το επόμενο διάστημα:

Είναι γεγονός, ότι η ίδια η πανδημία όσο και τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της, έφεραν τα πάνω κάτω. Επαναπροσδιορίσαμε τις κοινωνικές και τις οικογενειακές μας σχέσεις και εν μέρει αναθεωρήσαμε το αξιακό μας σύστημα, συνειδητοποιώντας πλέον τι αξίζει στη ζωή και τι όχι. Για το επόμενο διάστημα, είμαι αισιόδοξη. Και αυτό, επειδή τα έγκαιρα μέτρα που λάβαμε πέτυχαν αυτή την εξαιρετικά χαμηλή διασπορά του ιού. Και μέχρι τώρα ελέγχουμε δυναμικά την κατάσταση. Είμαι όμως συγκρατημένη, μη γνωρίζοντας τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Ας μην ξεχνάμε πως όσα πετύχαμε έως τώρα, τα πετύχαμε με συλλογική προσπάθεια και υπευθυνότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια εγρήγορση μακριά από την όποια διάθεση χαλάρωσης που προκαλεί τόσο η εποχή όσο και ο δίμηνος περιορισμός.

3. Είστε αισιόδοξη για την πορεία της χώρας; Θεωρείτε πως έρχεται ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Το ερώτημα ουσιαστικά είναι αν έχουμε στοιχεία που να μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. Κατηγορηματικά ναι. Θα σας έλεγα και αναμενόμενα, αφού όλη η Κυβέρνηση της ΝΔ εργάζεται συντονισμένα και εντατικά για το σκοπό αυτό. Παρότι παραλάβαμε μια Ελλάδα καθημαγμένη από την πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι αντιμετωπίσαμε επιτυχώς δύο κρίσιμες για τη χώρα προκλήσεις, τον Έβρο και τον κορωνοϊό, συνεχίζουμε με σχέδιο και τακτική την πορεία ανασυγκρότησης. Και ξέρετε κάτι; Όταν ακούω ακόμα κι από άτομα που δεν ανήκουν στην παράταξή μας να λένε ότι η Κυβέρνηση τα πηγαίνει καλά, νομίζω ότι δικαιολογεί έναν σημαντικό βαθμό αισιοδοξίας.

4. Οι επαφές σας με αυτοδιοικητικούς, φορείς, συλλόγους, πολίτες είναι σχεδόν καθημερινές. Η Αχαΐα χρειάζεται στήριξη σε διάφορα επίπεδα. Με το τοπίο που έχει σήμερα διαμορφωθεί υπάρχει το περιθώριο για στήριξη της Αχαΐας;

Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά και ο καθένας από τους οποίους δίνει μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων, συγκλίνουν ως προς το γεγονός ότι η Αχαΐα μπορεί να στηριχθεί περισσότερο. Να στηριχθεί σε επίπεδο οικονομίας, για να μπορέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η εστίαση, ο τουρισμός να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα και να αποσβέσουν τα πλήγματα από την περίοδο της πανδημίας. Να στηριχθεί σε επίπεδο πρωτογενούς παραγωγής, ώστε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό να συνεχίσουν να παράγουν και να ανταμείβονται για τον κόπο τους. Και βεβαίως, να βελτιωθούν οι υποδομές, παίρνοντας ως αφορμή τον οδικό άξονα Πατρών-Πύργου. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενδιαφέρεται για την ελληνική περιφέρεια και το αποδεικνύει καθημερινά. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε την περίοδο που ζούμε σε ευκαιρία και να διεκδικήσουμε ένα πιο ευοίωνο αύριο.

5. Οι στόχοι σας για την τετραετία;

Σας ανέφερα ορισμένα μόνο από όσα κάνουμε ήδη. Θα μπορούσα να προσθέσω την επέκταση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων (γρήγορο internet, 5G), τη μετατροπή της Αχαΐας από ενδιάμεσο σε τελικό τουριστικό προορισμό, την ανάπτυξη νέων και συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο στόχος, συνοψίζοντας, είναι να έχουμε σε τρία χρόνια μία Αχαΐα, πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε. Αυτό είναι το κριτήριο της επιτυχίας.

6. Και μια τελευταία, πιο προσωπική ερώτηση, πόσο εύκολο είναι να είσαι βουλευτής και ταυτόχρονα μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, με δεδομένο ότι αρκετές μέρες της εβδομάδας είστε στην Πρωτεύουσα, ενώ όταν επιστρέφετε στην Πάτρα έχετε αρκετές υποχρεώσεις, είτε εντός είτε εκτός γραφείου;

Σίγουρα με πολλή προσπάθεια! Κοιτάξτε, η μητρότητα είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης, που απαιτεί ολοκληρωτική αφιέρωση και δεν έχει δυνατότητες να αμελήσεις το παραμικρό. Το ίδιο όμως και η πολιτική, ο πολιτικός χρόνος είναι εξίσου αμείλικτος. Γι’ αυτό, η καθημερινότητα αποτελεί έναν αγώνα δρόμου.

(Visited 91 times, 1 visits today)
Close