Written by 15:28 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Οργανωμένο σχέδιο οι φωτιές σε Σέκουλα – Τρυπητή στην Ηλεία;

Ύποπτες χαρακτηρίζονται οι δύο πυρκαγιές σε Σέκουλα και Τρυπητή στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων που ξέσπασαν με διαφορά 15 λεπτών η μια από την άλλη. Εκτίμηση που ενισχύεται καθώς η χρονική απόσταση μετάβασης από το ένα στο άλλο σημείο, είναι περίπου 15 λεπτά…

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ilialive.gr, η πρώτη στο Σέκουλα ξέσπασε μέσα στο χωριό σε οικόπεδο δίπλα στο δρόμο και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Στη φημολογία που αναπτύχθηκε για τη φωτιά αυτή, λέγεται πως κάποιοι είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στο χωριό, χωρίς όμως να αποκλείουν να προκλήθηκε η φωτιά από πεταμένο τσιγάρο.

Στη δεύτερη στην Τρυπητή μέσα σε αγροτική έκταση που κανείς φτάνει εκεί διανύοντας μια απόσταση περίπου 300 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο και πάλι η φωτιά ξεκίνησε από την άκρη ελαιοστασίου.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, που μίλησε στο ilialive.gr τόνισε για τις δύο πυρκαγιές ότι “… ευτυχώς κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία του Δήμου και η Περιφερειακή Ενότητα, αλλά κυρίως η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, την ελέγξαμε, δεν κινδυνέψαμε στιγμή ούτε στη μία ούτε στην άλλη πυρκαγιά και τώρα έχει τεθεί σε απόλυτο έλεγχο. Πρόκειται καθαρά για βαριά αμέλεια ή για εμπρησμό. Και για τις δύο φωτιές. Μάλιστα στην άλλη φωτιά καταγγέλλουμε ότι είδανε ένα αυτοκίνητο, ένα μηχανάκι και κάποιος προσπαθούσε να φύγει” σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν χειρότερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση στο Σέκουλα όπου η φωτιά ξεκίνησε στο κέντρο του χωριού και απείλησε κατοικίες. Στην ευρύτερη περιοχή μετά το 2007, η βλάστηση είναι πλήρως αναγεννημένη και κάθε πυρκαγιά είναι επικίνδυνη για την εξέλιξη της.

 

ΠΗΓΗ: ILIALIVE.GR

(Visited 35 times, 1 visits today)
Close