Written by 19:13 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Επίσημη πρεμιέρα για τον Εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Παραδόθηκαν επίσημα σήμερα το μεσημέρι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων οι δύο καινούργιοι χιονοστρωτήρες και τα άλλα καινούργια πολύτιμα μηχανήματα προϋπολογισμού δαπάνης 1.000.000 ευρώ, για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Είναι τα πρώτα κομμάτια του παζλ της αναβάθμισης, της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα από σήμερα στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και επίσημα, βρίσκονται:
– Δύο (2) υπερσύγχρονα ρατράκ τελευταίας τεχνολογίας με κύριο στόχο την διατήρηση των πιστών του χιονοδρομικού ως αυτές με το καλύτερο “πάτημα” στην Ελλάδα. (Το ένα διαθέτη και σύστημα βαρούλκου)
-Τρία (3) οχήματα ερπυστριοφόρα για μεταφορά ΑΜΕΑ
-Τέσσερα (4) αυτοκινούμενες φρέζες εκχιονισμού
-Δύο (2) μηχανοκίνητα έλκηθρα χιονιού (snowmobile), To ένα με φορείο διάσωσης

Στην παράδοση των μηχανημάτων και στην υπογραφή της παραλαβής, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Χιονοδρομικού κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος του Κέντρου κ. Σφαραγγούλιας, ο Αντιδήμαρχος κ. Καούρης, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού κ. Άγριος, τα μέλη του το Δ.Σ.του Χιονοδρομικού κ. Βαζαίος και κ. Ζέτος και ο εκπρόσωπος της εταιρίας “ΝΟΥΛΙΚΑΣ” που προμήθευσε τα μηχανήματα κ. Γιώργος Νουλίκας, συνοδευόμενος από μηχανικούς της εταιρείας

Σύσκεψη στην Περιφέρεια
Προηγήθηκε σήμερα το πρωί, πολύωρη σύσκεψη στην Περιφέρεια, παρουσία του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου, του κ. Βαζαίου και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας για την 2η και σημαντικότερη φάση του εκσυγχρονισμού του κέντρου, ύψους 19 εκατομμυρίων. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, “η στενή και ουσιαστική συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας και Χιονοδρομικού ανοίγει τον δρόμο και επιταχύνει τις διαδικασίες και πιστεύουμε οτι στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στην μεγάλη αυτή επένδυση που θα αλλάξει θεαματικά τις δυνατότητες του Χιονοδρομικού μας κέντρου”.
Από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος, δήλωσε οτι οι στόχοι που έχουν τεθεί, για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου, θα επιτευχθούν. Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός και θα συνεχίσει την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, για ένα έργο που είναι σημαντικό όχι μόνο για τα Καλάβρυτα και την Αχαΐα, αλλά ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.

Σε ετοιμότητα και εγρήγορση
Σε εγρήγορση βρίσκεται το προσωπικό του Κέντρου ώστε να είναι έτοιμο την νέα χιονοδρομική χρονιά. Καθημερινά διενεργούνται διαβουλεύσεις με τοπικούς και κρατικούς φορείς σε σχέση με τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας που θα ισχύσουν την περίοδο 2020 – 2021. Η καταπολέμηση και αποτροπή εξάπλωσης του Covid-19 αποτελεί για τη νέα διοίκηση την κύρια προτεραιότητα.
Διενεργούνται ήδη οι ετήσιοι έλεγχοι πιστοποίησης των αναβατήρων σε συνεργασία με Ελληνική εταιρεία. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η συντήρηση μεγάλου μέρους των αναβατήρων του Χιονοδρομικού με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά την ερχόμενη περίοδο.

 

Πηγή:kalavrytanews.com

(Visited 65 times, 1 visits today)
Close