Written by 15:30 Ελλάδα

Η ΕΣΠΗΤ καταδικάζει τις προσπάθειες περιορισμού της Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συντασσόμενο με τις Ενώσεις του κλάδου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, για πολλοστή φορά δείχνει να στοχοποιείται η ενημέρωση σε μια συνειδητή προσπάθεια παρεμπόδισής της, παραβιάζοντας παράλληλα κατάφωρα, όχι μόνο τα εργασιακά και τα ατομικά δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων, στην ελεύθερη και άμεση ενημέρωση, δικαιώματα που προστατεύονται και από το Σύνταγμα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ συντάσσεται με τις Ενώσεις και τους συναδέλφους δημοσιογράφους και φωτoρεπόρτερ στην κοινή προσπάθεια να διαφυλάξουμε την ελευθερία της ενημέρωσης, αντιστεκόμενοι με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της ελεύθερης κοινωνίας των πολιτών.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Close