Written by 14:57 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός τραγουδιού από το Πατρινό Καρναβάλι

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων συνδιοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για παιδική ή παιδικές φωνές στο πνεύμα του καρναβαλιού, με φορέα υλοποίησης (σε ό,τι αφορά στο μουσικό μέρος) το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: Το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί πυλώνα των καρναβαλιών όλης της Ελλάδας και έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου συνθέτοντας πολυποίκιλα πολιτισμικά στοιχεία. Ο κοσμοπολίτικος σε συνδυασμό με τον λαϊκό χαρακτήρα της Πάτρας διαμόρφωσαν ένα καρναβάλι σατιρικό, πρωτότυπο, αυθόρμητο, ανατρεπτικό, δημιουργικό.

Η πανδημία και οι συνέπειές της εμποδίζουν φέτος τη διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων χαράς, γλεντιού, ξεγνοιασιάς. Αυτές οι δύσκολες συνθήκες, όμως, είναι για εμάς η αφορμή να υλοποιήσουμε δράσεις άλλης μορφής, εμπνευσμένες από το Πατρινό Καρναβάλι. Σας καλούμε λοιπόν, να πάρετε μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για παιδική ή παιδικές φωνές στο πνεύμα του καρναβαλιού.

Τα παιδιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1.Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τραγουδιού θα γίνει σε (2) κύκλους:

Α΄ Κύκλος: Τέλος Οκτωβρίου 2021

Β΄ Κύκλος (τελικός): Φεβρουάριος 2022

2.Μπορούν να λάβουν μέρος με ένα έργο, συνθέτες από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

3.Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν δελτίο συμμετοχής που να περιλαμβάνει στοιχεία του συνθέτη (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, email, Βιογραφικό Σημείωμα) και το τραγούδι (μουσικό υλικό για πιάνο και φωνή/-ές) και να το στείλουν στη Γραμματεία του Ωδείου έως την 30η Απριλίου 2021 είτε με email και θέμα «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 1ον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, είτε ταχυδρομικώς με την ένδειξη ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

4.Οι συνθέτες στις αιτήσεις τους θα αναφέρουν εάν επιθυμούν να δηλώσουν συγκεκριμένο ερμηνευτή/-ές. Σε διαφορετική περίπτωση, η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα επιλέξει (κατόπιν ακρόασης) την καλύτερη δυνατή ερμηνεία από τις προτάσεις – αιτήσεις των μουσικών φορέων της πόλης.

5.Οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και τελικά αποσύρονται πρέπει να το κάνουν εγκαίρως γνωστό στη Γραμματεία του Διαγωνισμού

6.Όλες οι φάσεις του Διαγωνισμού μπορούν να μαγνητοφωνηθούν, μαγνητοσκοπηθούν και αναμεταδοθούν καθοιονδήποτε τρόπο (ραδιόφωνο, τηλεόραση, CD), χωρίς καμία αμοιβή για τους υποψήφιους.

7.Οι υποψήφιοι, το έργο των οποίων θα επιλεγεί για τον Β’ Κύκλο (τελικό) ο οποίος θα λάβει χώρα στην Πάτρα τον Φεβρουάριο 2022, πρέπει να στείλουν ενορχηστρωμένο (πάρτες και παρτιτούρα) το έργο έως τη 15η Δεκεμβρίου 2021.

8.Η ενορχήστρωση των τραγουδιών είναι: πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς, παραδοσιακά όργανα (μαντολίνο, ούτι, λαούτο, βιολί, σαντούρι, κρουστά). Η επιλογή των οργάνων (από τον παραπάνω πίνακα) είναι ελεύθερη για κάθε συνθέτη.

9.Η Εξεταστική Επιτροπή είναι πενταμελής.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1.Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: 500 ΕΥΡΩ

2.Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: 300 ΕΥΡΩ

3.Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: 200 ΕΥΡΩ

4.3 ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

5.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΕ CD ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΗΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

•ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Διεύθυνση: Αράτου 10, ΤΚ 26221 Πάτρα

τηλ: 2610 271087

email: dim.odio@patrasculture.gr

•ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Διεύθυνση: Ακτή Δυμαίων 84, ΤΚ 263 33 Πάτρα

τηλ.: 2610 390912 και 2610 390915

email: info@carnivalpatras.gr

Ιστοσελίδα: www.carnivalpatras.gr

(Visited 19 times, 1 visits today)
Close