Written by 11:16 Ορθοδοξία, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Εόρτασε το ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας- Φωτ.

Εόρτασε σήμερα Α’ Σάββατο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, το ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας Καλαβρύτων, τιμώντας την μνήμη του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου μεγαλομάρτυρα Θεοδώρου του Τήρωνος.
Σε αντίθεση με τις προ πανδημίας εποχές, όπου η μονή γέμιζε από εκατοντάδες πιστούς, φέτος, όπως και πέρσι, ελέω κορωνοϊού, η γιορτή ήταν λιτή και απέριττη, όμως με πνευματικότητα και κατάνυξη.
Με ελάχιστους παρευρισκομένους, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, στο καθολικό της Μονής. Την Δημοτική αρχή εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Λιακόπουλος και Ζησιμόπουλος.
Η ιστορική γυναικεία Μονή των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας είναι φωλιασμένη στην πλαγιά του βουνού Ζέμπι, σε υψόμετρο 1000 μ. περίπου και απέχει από τα Καλάβρυτα 28 χλμ. Το Μοναστήρι είναι το καύχημα της γύρω περιοχής, που το περιβάλλει με στοργή και φροντίδα από της ίδρυσής του.

Είναι μία ελκυστική, πραγματικά μοναστική όαση, μακριά από θορύβους και τουριστικές επισκέψεις. Την Μονή των Αγ. Θεοδώρων επισκέπτονται κυρίως ευσεβείς προσκυνητές, για να ενισχύσουν την πίστη τους στο Θεό και τις ιστορικές τους μνήμες.

 

Πηγή: kalavrytanews.com

(Visited 11 times, 1 visits today)
Close