Written by 09:20 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κορυφή Πύργου

Τη μάχη τους όλη τη νύχτα να οριοθετήσουν την πυρκαγιά στην Κορυφή δήμου Πύργου έδωσαν οι πυροσβέστες, ενώ νωρίς το πρωί είχαν και τη βοήθεια του ελικοπτέρου Erickson από την Ανδραβίδα.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις οκτώ το απόγευμα του Σαββάτου, από τον πυροφύλακα της περιοχής, είχε μέτωπα στην περιοχή δίπλα από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 26 Ιουλίου. Εκτιμάται πως είναι εμπρησμός και αυτή τη φορά και διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Άμεσα έλαβε διαστάσεις μέσα σε δασική έκταση και κινήθηκε προς το χωριό Κορυφή. Αυτό που ίσως προστάτευσε το χωριό είναι ότι η φωτιά έκαιγε μέσα σε χαράδρα και κάτω από το χωριό υπήρχε κάθετος γκρεμός.

Αυτό δυσκόλευε και τους πυροσβέστες καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση, ενώ και από την αντίθετη πλευρά προς τα Φωναϊτικά οι δυνάμεις είχαν δημιουργήσει μια ζώνη για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που κατευθύνονταν προς τα εκεί.

Το δασικό κομμάτι έγινε στάχτη ενώ οι φλόγες έκαιγαν για αρκετές ώρες με μεγάλη ένταση στα σημεία όπου δεν υπήρχε πρόσβαση για τις δυνάμεις.

Στην Κορυφή επιχείρησαν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες του δήμου Πύργου και μηχανήματα έργου, καθώς και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Επικεφαλής στο συντονισμό των δυνάμεων ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Βασίλης Σολδάτος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

 

Πηγή: ilialive.gr

(Visited 16 times, 1 visits today)
Close