Written by 15:05 Featured, Διεθνή

Η Μόσχα κατηγορεί Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι μπλοκάρουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους και εμπόδισαν αμάχους να φύγουν

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κανείς δεν χρησιμοποίησε δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους που δημιουργήθηκαν κοντά στις πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα της Ουκρανίας σήμερα και κατηγόρησε τους Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι εμπόδισαν αμάχους να φύγουν, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σε δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων, το υπουργείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά μετά τη δημιουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων, κατά τη διάρκεια μιας μερικής κατάπαυσης του πυρός.

Η δημοτική αρχή της Μαριούπολης δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία δεν τηρεί εξ ολοκλήρου την κατάπαυση του πυρός και ουκρανικές αρχές είπαν ότι εξετάζουν αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν την κατάπαυση του πυρός για να προελάσουν προς τη Μαριούπολη.

Οι ουκρανικές τοπικές αρχές ανέφεραν ότι οι άμαχοι που προσπαθούν να φύγουν δέχονται πυρά και ότι διεξάγονται μάχες στον δρόμο προς Ζαπορίζια.

«Κατανοούμε ότι [η κατάπαυση του πυρός] δεν ήταν αληθινή από τη ρωσική πλευρά και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη Μαριούπολη. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε τους πολίτες μας πίσω γιατί δεν είναι ασφαλές να είναι στους δρόμους». Τόνισε, δε, ότι ο βομβαρδισμός της πόλης και οι μάχες στο δρόμο προς τη Ζαπορίζια καθιστούν «αδύνατη την εκκένωση των ανθρώπων», είπε ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 16 times, 1 visits today)
Close