Written by 11:37 Featured, Διεθνή, Ελλάδα

Πατέρας Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη: «Έχουν τρόφιμα για άλλες πέντε μέρες»

Ο Γεώργιος Ανδρουλάκης, πατέρας του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, μίλησε στο OPEN για όσα του έχει πει ο γιος του για τη διαβίωση στο καταφύγιο, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

“Μιλήσαμε σήμερα το πρωί για λίγα λεπτά. Το κτίριο του ΟΑΣΕ, που είναι διαμορφωμένο ως καταφύγιο, είναι λίγο απομακρυσμένο από την πόλη, περιφραγμένο και θεωρείται ασφαλές. Δίπλα είναι και ένα παλιό τζαμί, που είναι σημείο αναφοράς και είναι δύσκολο να πέσει οβίδα εκεί. Μου είπε χθες, ότι όσο πάνε πλησιάζουν οι πυροβολισμοί. Κάποιοι που βγήκαν έξω, είδαν μια κατεστραμμένη πόλη”, είπε ο κ. Γεώργιος Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: “Έχουν τρόφιμα, που τους έφερε η αστυνομία. Μέσα στο καταφύγιο βρίσκονται περίπου 100 άτομα, Ουκρανοί υπάλληλοι του ΟΑΣΕ, πολλοί από αυτούς με τις οικογένειες τους, μάλιστα υπάρχει και ένα μωρό που γεννήθηκε έξι ημέρες, πριν πάνε στο καταφύγιο. Έχουν νερό. Τα αποθέματα τους είναι για πέντε ημέρες από τώρα. Ρεύμα δεν έχουν. Ο φωτισμός γίνεται με κεριά. Είναι ευρύχωρο το μέρος, οργανωμένο. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Χθες με πήρε ο ίδιος ο κ. Δένδιας και με ενημέρωσε για το σχέδιο απομάκρυνσης του γιου μου”.

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

 

(Visited 22 times, 1 visits today)
Close