Written by 13:54 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Παιδιά που ηρθαν στην Πατρα απο τον πολεμο στην Ουκρανία θα παρελάσουν στις 25 Μαρτίου

Στην αποκάλυψη πως τα παιδιά από την εμπόλεμη Ουκρανία που γλίτωσαν τον θάνατο και πλέον έχουν βρει καταφύγιο στην Πάτρα, πρόκειται να παρελάσουν την 25η Μαρτίου, προχώρησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος» κ . Μιχάλης Ροδόπουλος, μιλώντας στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου
«Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο».

Ο κ. Ροδόπουλος στάθηκε και στο θέμα του Έλληνα Πρόξενου ο οποίος προτίμησε να φύγει τελευταίος από την βομβαρδισμένη Μαριούπολή και όπως είπε αποτελεί ένα σύγχρονο Κολοκοτρώνη αφού λίγοι γνωρίζουν τι έκανε και πόσους ομογενείς έσωσε αυτός ο άνθρωπος από τις βόμβες και τον πόλεμο πριν αποφασίσει να φύγει.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Φάρος» σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας φιλοξενούνται σε οικογένειες από την Πάτρα πάνω από 50 ομογενείς, ενώ άλλοι 85 παραμένουν αγνοούμενοι στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Παράλληλα σήμερα ο κ. Ροδόπουλος αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα για να συζητήσει το θέμα της συνέχισης φοίτησης ομογενών που φιλοξενούνται στην Πάτρα αφού αρκετοί είναι φοιτητές αλλά και εν γένει το πώς δεν θα χάσουν το σχολείο τους οι ανήλικοι που γλίτωσαν από τον πόλεμο.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)
Close