Written by 15:58 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Στο «εδώλιο» φαρμακοποιός του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας»!

Για «διέγερση σε ανυπακοή κατά εξακολούθηση» κλήθηκε ως ύποπτη από την Εισαγγελία Πατρών η υγειονομικός Ειρήνη Μουμούρη, διότι όπως αναφέρει η καταγγελία όσων της συμπαραστέκονται «τόλμησε με την ιδιότητα του επιστήμονα φαρμακοποιού να εκφράσει την επιστημονική της άποψη για τον εμβολιασμό κατά του covid-19»! Με βάση το νόμο η κυρία Μουμούρη εκλήθη σε απολογία ενώ κινήθηκε σε βάρος της προκαταρκτική εξέταση! Πρόκειται για την φαρμακοποιό του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» η οποία σε εκείνη την τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου είχε πει για το εμβόλιο:
«Ως φαρμακοποιός, θα σας πω ότι η δουλειά μου είναι να διαβάζω τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν έρχονται τα σκευάσματα! Οταν ένα προϊόν δεν συνοδεύεται από φύλλο οδηγιών, αυτό είναι ύποπτο! Το φάρμακο τελεί υπό συμπληρωματική παρακολούθηση και είναι υπό ειδική αδειοδότηση. Το φύλλο οδηγιών του φαρμάκου θα πρέπει να ενημερώνεται διαρκώς για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και ζητά από εμάς τους επαγγελματίες Υγείας να το ενημερώνουμε!!!».

Μετά από όλα αυτά η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε ΕΔΕ ενώ άμεσα η Εισαγγελία Πατρών έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, για όσα εξέφρασε η κα Μουμούρη!

Οι υποστηρικτές της έχουν κινήσει εδώ και μήνες… Γη και Ουρανό για να την σώσουν. Αναφέρουν σε επιστολή που έστειλαν στην «Π»: «Η κυρία Μουμούρη τοποθετήθηκε, αφενός με βάση την επιστημονική της προσέγγιση στο θέμα του εμβολιασμού και αφετέρου ως ελεύθερη πολίτης διατύπωσε την προσωπική της γνώμη για το θέμα, στο πλαίσιο του Συντάγματος (άρθρο 14, παρ.1) το οποίο προβλέπει ότι : «Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους».

Με βάση τα προαναφερόμενα γεννώνται στο μυαλό κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου τα ερωτήματα:

-Ποιους διέγειρε η κα Μουμούρη σε ανυπακοή εκφράζοντας δημόσια την επιστημονική της άποψη;

-Είναι δυνατόν να διώκεται η έκφραση της επιστημονικής άποψης τον 21ο αιώνα και να «βαφτίζεται» διέγερση σε ανυπακοή;

-Ποιος και με ποια κριτήρια μπορεί να χαρακτηρίζει «διέγερση» την μια άποψη και ενημέρωση την αντίθετη στην ίδια εκπομπή;

-Εντός ποιού δημοκρατικού πλαισίου είναι θεμιτό να διώκεται μια αντίθετη άποψη την στιγμή που τα επιστημονικά δεδομένα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, καθημερινά αλλάζουν όπως είναι πια κοινώς αποδεκτό;»!

Και οι υγειονομικοί μαζί της

Στο πλευρό της κυρίας Μουμούρη και οι υγεινομικοί υπάλληλοι της Πάτρας οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή. Όπως λένε: «Σήμερα, σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από αυθαίρετες νομιμοποιήσεις αξιόποινωνπράξεων, όπως του εξαναγκασμού και του εκβιασμού, της αποσιώπησης και τηςστοχοποίησης, σε μια κοινωνία που ο πολίτης στερείται το δικαίωμα της ασφαλούς έγκαιρηςκαι τεκμηριωμένης ενημέρωσης! Σε μια μάχη η λευκή σημαία σημαίνει ανακωχή. Στη μάχη των εμβολίων το λευκόφύλλοοδηγιών σημαίνει πόλεμο με έναν ήρωα, την Ειρήνη που είχε το θάρρος ναορθώσειανάστημα για όλους εμάς μπροστά στον εκτυλισσόμενο φόβο των παρενεργειώντωνεμβολίων που απειλούν μια ολόκληρη κοινωνία.

Η Ειρήνη Μουμούρη είναι ο ήρωας που χειροκροτήθηκε…

Η Ειρήνη, όμως, τώρα διώκεται…

Στηρίζουμε την Ειρήνη Μουμούρη που κλήθηκε σε ένορκη διοικητική εξέτασηαπότηνδιοίκηση του νοσοκομείου της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», στο οποίο εργάζεται, επειδή, μεβάση το πτυχίο τoυ φαρμακοποιού που κατέχει και τις ειδικές γνώσεις της, αναφέρθηκεστολευκό φύλλο οδηγιών εμβολιαστικού σκευάσματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματαπουαναφέρονται σε δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου, ο ίδιος ζήτησε εισαγγελικήπαρέμβαση σε βάρος της Ειρήνης Μουμούρη»!

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

(Visited 29 times, 1 visits today)
Close