Written by 19:24 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας την Τρίτη για τον ξυλοδαρμό της νοσηλεύτριας

Το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ” Αγιος Ανδρέας” (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Το νυχτοκάματο του τρόμου! Το βράδυ της Παρασκευής της 23ης Ιουνίου σημειώθηκε άλλο ένα, πέρα για πέρα καταδικαστέο, περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο μας χωρίς λόγο και αιτία στην Παθολογική Κλινική εναντίον συναδέλφισσας Νοσηλεύτριας από συνοδό ασθενούς. Μάλιστα η συναδέλφισσα υπέστη κάταγμα και κακώσεις από τον μαινόμενο συνοδό ο οποίος προκάλεσε και υλικές ζημιές στον χώρο.

Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να ερχόμαστε για βάρδια στο Νοσοκομείο, να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε ως κλάδος με τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις και να βιώνουμε την τρομοκρατία. Είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά στα Νοσοκομεία της χώρας.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θεσπίσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και να εφαρμόσει επιτέλους εκείνα τα αποτρεπτικά μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Επιτέλους να μπει τέλος στην ατιμωρησία όσων προκαλούν περιστατικά βίας εναντίον των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.
Για να μπεί ένας φραγμός στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας, το Δ.Σ του Σωματείου μας αποφάσισε να προβεί σε Στάση Εργασίας αύριο Τρίτη 27/6/2023 στις ώρες 12:00-15:00 με Συγκέντρωση των Εργαζομένων στην Πύλη του Νοσοκομείου στις 12 το μεσημέρι.

Η ΒΙΑ απέναντι στην ΑΣΠΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ πρέπει να σταματήσει

(Visited 5 times, 1 visits today)
Close