Written by 07:53 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον

Εκτός απροόπτου η σημερινή θα είναι η προτελευταία ημέρα της πολύκροτης υπόθεσης ανθρωποκτονίας του αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Δικαστήριο η 2η Ιουνίου και η 14η Ιουνίου θα είναι οι δύο καταληκτικές ημερομηνίες, με την ελπίδα όπως είπε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου να περατωθεί η δίκη ζητώντας και τη συμβολή των διαδίκων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί πως είναι η 4η φορά από τις αρχές του 2022 που η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε μετά από διακοπή για διάφορους λόγους. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε προγραμματιστεί αρχικά να ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου, αναβλήθηκε για τις 11 Μαρτίου , μετατέθηκε για τις 10 Μαΐου και τελικά ορίστηκε για την Τρίτη 31 Μαΐου.

Απολογίες

Την Τρίτη απολογήθηκε ο βασικός κατηγορούμενος, Αγγλος υπήκοος με σερβοβοσνιακή καταγωγή, που είναι και ο μοναδικός από τους έξι κατηγούμενους που παραμένει στην φυλακή.

Ο κατηγορούμενος, περιγράφοντας όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ του Ιουλίου του 2017 στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά στη Ζάκυνθο, είπε πως ήταν θυμωμένος με το θύμα, επειδή τον είχε χτυπήσει μέσα στο μπαρ. «Του έριξα στην αρχή μια ξόφαλτση γροθιά. Δεν ήταν δυνατό το χτύπημα. Με το που τον χτύπησα έφθασαν και οι άλλοι στο σημείο. Οταν έπεσε κάτω, του έριξα 4-5 γροθιές «στον αέρα» με το χέρι που είχα στον γύψο. Μετά έφυγα από το σημείο. Δεν είχα ιδέα ότι είχε πεθάνει».

Ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο του Αμερικανού, γιατί μόλις έφυγε από το σημείο, τον άκουσε που μιλούσε. Εριξε σε αυτόν την ευθύνη για την ανάφλεξη του καυγά, και ότι ο ίδιος προσπάθησε να τον διώξει. «Ηταν επιθετικός, αγενής και έβριζε τους Σέρβους. Του έλεγα: «Σταμάτα, φύγε από εδώ, αλλά ήταν σαν να μίλαγα στον τοίχο. Πήρε ένα τασάκι και το πέταξε στο μέρος μου και άρχισε να τρέχει. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, τον ακολούθησα, βρέθηκα ξαφνικά μπροστά του, ήμουν ακόμα θυμωμένος» είπε και περιέγραψε πως τον χτύπησε.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων και να ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Η μοιραία βραδια στο Λαγανά

 

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 ο Μπακαρί μαζί με φίλους του διασκέδαζαν σε μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου όταν για μια φωτογραφία selfie με μια σερβιτόρα ξέσπασε άγριος καυγάς με Σέρβους θαμώνες να επιτίθονται λεκτικά αρχικά στην παρέα του Μπακαρί.

 

Η αψιμαχία που ξεκίνησε μέσα στο μαγαζί χωρίς να είναι υπαίτιος ο Μπακαρί οδήγησε σε κυνηγητό του νεαρού από το Τέξας και στον άγριο ξυλοδαρμό του μέχρι θανάτου από τουλάχιστον 9 άτομα. Το βίντεο με τα δολοφονικά χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι του Μπακαρί σε κεντρικό δρόμο του Λαγανά που είδε το φως έκανε το γύρο του κόσμου συγκλονίζοντας συγγενείς και φίλους του άτυχου νέου. Ο άτυχος Μπακαρί έτρεχε για να ξεφύγει από τους διώκτες του αλλά μια δυνατή κλωτσιά στα πλευρά τον έριξε στο πίσω μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου και εκείνος αμέσως σωριάστηκε στο έδαφος.

 

 

(Visited 6 times, 1 visits today)
Close