Written by 12:39 Lifestyle-Media

Η αντιπολεμική ταινία «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» που καθηλώνει

Το «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο», που αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία ενός νεαρού Γερμανού στρατιώτη στο Δυτικό Μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ήδη διαθέσιμο στο Netflix, και καθηλώνει…

Ο Παούλ και οι σύντροφοί του βιώνουν από πρώτο χέρι πώς η αρχική ευφορία του πολέμου μετατρέπεται σε απόγνωση και φόβο, καθώς πολεμούν για τη ζωή τους, αλλά και ο ένας για τον άλλο, στα χαρακώματα. Η ταινία του σκηνοθέτη Έντουαρντ Μπέργκερ βασίζεται στο γνωστό παγκοσμίως, ομώνυμο μπεστ σέλερ του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ.

Μέχρι και σήμερα, το «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» θεωρείται το κατεξοχήν αντιπολεμικό μυθιστόρημα. Η πρώτη του κινηματογραφική προσαρμογή έμεινε επίσης στην ιστορία: το “Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπο” του 1928 από την παγκόσμια φιγούρα της λογοτεχνίας Έριχ Μαρία Ρεμάρκ.

Οι εκδόσεις Ullstein κυκλοφόρησαν το έργο για την ειρήνη του Ρεμάρκ, έναν βετεράνο πολέμου που θεωρούνταν τότε σημαντικός δημοσιογράφος, σε μια εποχή όπου η αφηγηματική κριτική ενάντια στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτη ήταν.

Ως εκ τούτου, το μυθιστόρημα αλλά και η βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική προσαρμογή του 1930 «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» έπεσαν θύματα της λογοκρισίας των Ναζί, αναγκάζοντας τον δημιουργό της να φύγει εξόριστος στην Ελβετία.

Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Μπέργκερ (“Πάτρικ Μέλροουζ”, “Jack”).

Παραγωγή: Μάλτε Γκρούνερτ (Amusement Park Film).

Σενάριο: Ίαν Στόκελ, Λέσλι Πάτερσον, Έντουαρντ Μπέργκερ.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τζέιμς Φρεντ.

Καστ: Φέλιξ Κάμερερ, Άλμπρεχτ Σουχ, Μόριτς Κλάους, Άαρον Χίλμερ, Εντίν Χασάνοβιτς, Ντάνιελ Μπρουλ, Άντριαν Γκρούνεβαλντ, Ντέβιντ Στρίζο, Αντρέας Ντούλερ, Ζεμπάστιαν Χουλκ, Αλεξάντερ Σούστερ, Λουκ Φάιτ, Μίχαελ Βίτενμπορν, Μίχαελ Στάνγκε, Αντρέ Μαρκόν, Τομπίας Λάνγκχοφ, Άντον φον Λούκε και πολλοί άλλοι.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Close