Written by 09:44 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Τραγικές καταστάσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών- Εκατοντάδες φοιτητές στην ουρά… για ένα πιάτο φαΐ

Απίστευτες σκηνές σημειώνονται κάθε μεσημέρι στη Λέσχη Σίτισης του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, οι πολύωρες ουρές αναμονής για να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι τον πάγκο με τα φαγητά, μπορεί να διαρκέσουν και πάνω από μία ώρα, με αποτέλεσμα αρκετοί να είναι όσοι εγκαταλείπουν την προσπάθεια, αποχωρώντας αναγκαζόμενοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να φάνε.

Οι τεράστιες ουρές είναι πλέον καθημερινότητα, με τους φοιτητές, όπως λένε, να αναγκάζονται να αφήνουν τα μαθήματά τους από τις 11.30 το πρωί, προκειμένου να προλάβουν να πιάσουν θέση στην ουρά πριν αυτή επεκταθεί και αναγκαστούν να περιμένουν για ώρες. Μάλιστα, αρκετοί, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε εκτός Λέσχης, φοβούνται ότι μπορεί μέχρι να έρθει η σειρά τους, το φαγητό να έχει εξαντληθεί.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ένα από τα πολυπληθέστερα ακαδημαϊκά ιδρύματα πανελλαδικά και ένα από τα ελάχιστα όπου λειτουργεί μόνο ένας χώρος για τη σίτιση των φοιτητών, προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων.

 

Μάλιστα, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές και οι πιέσεις τόσο προς την Πρυτανεία, όσο και προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για επέκταση του χώρου, αλλά και για λειτουργία μίας ακόμη εστίας που θα αποσυμπίεζε την κατάσταση.

Πάντως, η δυσαρέσκεια των φοιτητών για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι έκδηλη, ενώ αρκετοί αναρωτιούνται γιατί φέτος δεν εφαρμόζεται το σύστημα με τις 2 σειρές, με τη μία να εξυπηρετεί όσους θέλουν να φάνε στον χώρο της Εστίας και την άλλη όσους θέλουν να πάρουν τη μερίδα τους για το σπίτι, λύση που μέχρι πέρσι αποσυμπίεζε την κατάσταση.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Close