Written by 15:16 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα, Πολιτική

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη τύπου στην Πάτρα- Βίντεο

Θέλουμε ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία, θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα, το οποίο αποτελεί την αιτία των βασικών μας διαφορών εδώ και πολλές δεκαετίες που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα.

«Αυτή η κυβέρνηση ενίσχυσε και ενισχύει σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, θωράκισε και θωρακίζει σημαντικά τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας κι αναβάθμισε και αναβαθμίζει ουσιαστικά το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας. Άρα η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή και οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας ξεκαθάρισα τη στρατηγική μας απέναντι στην Τουρκία: θέλουμε έναν ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία, με την οποία είμαστε καταδικασμένοι από τη γεωγραφία να είμαστε γείτονες, αλλά θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα το οποίο αποτελεί την αιτία των βασικών μας διαφορών εδώ και πολλές δεκαετίες που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσει κανείς Έλληνας πρωθυπουργός ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών. Αναφέρω ένα μόνο ζήτημα που τελευταία έχει μπει στον δημόσιο διάλογο από πλευράς Τουρκίας» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το ζήτημα των πλειστηριασμών για κόκκινα δάνεια, με αφορμή την έξωση στην δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού.

Τόνισε ότι υπάρχουν εργαλεία ρυθμίσεων, τα οποία οι περισσότεροι έχουν σπεύσει να χρησιμοποιήσουν.

Χαρακτήρισε, δε, υποκρισία τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε την κ. Κολοβού, λέγοντας ότι επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.

“Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού δεν περνάνε πια, γιατί ο κ.Τσίπρας κυβέρνηση και οι πολίτες θυμούνται το έργο του. Ας συγκρίνουν οι πολίτες το έργο του κ.Τσίπρα- που είναι βουλευτής Αχαΐας- πόσες φορές έχει επισκεφθεί την Αχαϊα και πόσο ενδιαφέρον έχει δείξει. Εχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς διανειολήπτες, σε συνοννόηση με τις τράπεζες, καθώς αυξάνεται το κόστος του δανεισμού», είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στον σχεδιασμό των έργων που προγραμματίζονται και υλοποιούνται στην Αχαΐα και την πρωτεύουσά της, την Πάτρα.

Όπως τόνισε τα έργα που παρουσιάζονται είναι και μελετημένα και κοστολογημένα, ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι χρόνια πολύ δυναμικής ανάπτυξης και για τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, ειδικότερα.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Close