Written by 12:43 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

«Προσβάλλει εμάς ο Κούγιας» – Στηρίζουν Ηλιάδη για τη δωρεά οργάνων γονείς παιδιών

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι προσβλητικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, τον οποίο κατηγόρησε εμέσως για εμπορία οργάνων.

Οικογένειες παιδιών που με τη δωρεά τους έσωσαν τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για όσα είπε ο Κούγιας, τονίζοντας το ήθος του κ. Ηλιάδη τόσο ως γιατρού όσο και ως ανθρώπου.

Η μητέρα του 16χρονου Κωνσταντίνου που έφυγε από μια σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας, μίλησε για τη δωρεά των οργάνων του που έδωσε ζωή σε άλλους 7 ανθρώπους.

«Ειλικρινά μου έχει σηκωθεί η τρίχα. Αυτό το πράγμα είναι άνω ποταμών. Πρώτον προσβάλλει εμάς ο κ. Κούγιας. Η δωρεά οργάνων δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που χειρίζεται. Ο κ. Ηλιάδης δεν πρόλαβε καν να μου μιλήσει για τη δωρεά οργάνων. Εγώ του το πρότεινα, εφόσον τα πράγματα με τον Ντίνο είχαν φτάσει στο απροχώρητο. Ο κ. Ηλιάδης είναι πρώτα από όλα άνθρωπος και μετά γιατρός. Αυτά που ακούγονται είναι αδιανόητα. Είναι ντροπή. Εμείς δωρίσαμε τα όργανα των παιδιών μας με όλη μας την αγάπη για να τα κρατήσουμε έστω και έτσι ζωντανά. Μας προσβάλλει κι εμάς ως γονείς», τόνισε η γυναίκα.

Αντίστοιχα, ο πατέρας του 6χρονου Θωμά που έφυγε μετά από ανακοπή καρδιάς, μίλησε στο Star, για τη διαδικασία που ακολούθησαν με τη βοήθεια του κορυφαίου γιατρού του νοσοκομείου του Ρίου.

Οι γιατροί που συμμετείχαν στη μεταμόσχευση των οργάνων του μικρού Θωμά τήρησαν ενός λεπτού σιγή μέσα στο χειρουργείο, με το βίντεο να κυκλοφορεί στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του, «μας κάλεσαν στο γραφείο, μας ανέφεραν πώς έχει η διαδικασία. Αν όλοι έλεγχοι είναι θετικοί και το επιθυμούσαμε, μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Δεν νιώσαμε καμία πίεση. Ο κ. Ηλιάδης ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί. Όσον αφορά το ψυχολογικό, χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό», είπε.

Πηγή:newsbomb.gr

(Visited 40 times, 1 visits today)
Close