Written by 08:31 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Στην Θεσσαλία κρίνεται το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων- Τι λένε τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας

Ετοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες.

Ετσι στη Νίκαια της Λάρισας, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι,θα πουν την «τελευταία τους λέξη». Εκεί, θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική τους σύσκεψη, στην οποία οι εκπρόσωποι των μπλόκων θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν και, εάν ναι, με ποιο τρόπο, τις κινητοποιήσεις τους.

Τα… προεόρτια πάντως, έχουν ξεκινήσει από χθες, με τους αποκλεισμούς κεντρικών οδικών κόμβων της χώρας και την ένταση στο τελωνείο των Ευζώνων, καταδεικνύουν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, με το σκεπτικό ότι δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματά τους στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη Νίκαια θα συζητηθεί για μια ακόμα φορά, εκτός από την ενίσχυση των μπλόκων και το ενδεχόμενο καθόδου των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα- κάτι που δεν έχει ακόμα αποκλειστεί.

Οι αγρότες των μπόλκων της Δυτ. Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Αιγίου Γιάννη Μποδιώτη “δεν θέλουμε τα ψίχουλα που μας δίνει η Κυβέρνηση, θα φθάσουμε με τα τρακτέρ μας μέχρι την Αθήνα , προκειμένου να δικαιωθούμε”.

Στο ίδιο πνεύμα και ο  πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης. “Δεν κλείνουμε εμείς τους δρόμους, η κυβέρνηση τους κλείνει με την πολιτική της. Δεν πάει άλλο η κατάσταση, θα συνεχίσουμε, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούμε” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτοπούλης.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Close