Written by 07:32 Αθλητικά

Νίκη με ανατροπή για την Μπαρτσελόνα

Οι Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο είχαν ηττηθεί από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην έδρα τους, στο τελευταίο παιχνίδι τους στη Euroleague και αμφότερες ήθελαν μια τόνωση στο πληγωμένο εγώ τους, στο μεταξύ τους ματς, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Κι ενώ η Αρμάνι Μιλάνο στεκόταν αξιοπρεπέστατα στην έδρα της Μπαρτσελόνα και διεκδικούσε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, οι Καταλανοί έκαναν ένα απίστευτο ξέσπασμα στο δεύτερο μισό της 4ης περιόδου και αναδείχτηκαν νικητές, με 87-71. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν πίσω στο σκορ, με 60-67, 6:09” πριν τη λήξη του αγώνα. Έκτοτε, πέτυχαν 27 πόντους (!) και δέχτηκαν μόλις 4!

Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν αδιαμφισβήτητα αυτή που προκάλεσε ασφυξία στους Ιταλούς, αλλά και επιθετικά οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους τα πήγαν εξαιρετικά για να κάνουν την ανατροπή. Ο Νίκολα Μίροτις το πήρε προσωπικά, ο Κόρεϊ Χίγκινς πέτυχε μεγάλα τρίποντα, ενώ και ο Καλάθης ήταν εύστοχος σε ένα τρίποντο σε αυτό το σημείο του αγώνα και ο Μπράντον Ντέιβις… έβαλε τις τελευταίες πινελιές από τη γραμμή των βολών έχοντας συνεισφορά 21 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Μίροτιτς σημείωσε νταμπλ νταμπλ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Χίγκινς είχε 16 πόντους (3/3 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ. Ο Καλάθης μπορεί να έμεινε στους 5 πόντους, αλλά μοίρασε 14 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε έτσι συγκάτοικος με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (10-3) στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου με 9-3.

Ο Έτορε Μεσίνα έχει κάθε λόγο να είναι εκνευρισμένος με τους παίκτες του, αφού για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό δηλαδή, οι παίκτες του παραδόθηκαν άνευ όρων στις άγριες ορέξεις των Καταλανών στο τελευταίο πεντάλεπτο. Με 23 πόντους, ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν ο κορυφαίος της Αρμάνι που υποχώρησε στο 7-5.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 39-43, 60-61, 87-71

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 8 times, 1 visits today)
Close