Written by 12:05 Αθλητικά

Τουρνουά επίδειξης στην Αδελαϊδα πριν το Australian Open

Ορισμένοι από τους καλύτερους τενίστες του πλανήτη, θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα και για 14 ημέρες στην Αδελαϊδα, όπου και θα λάβουν μέρος σε ένα τουρνουά επίδειξης, πριν αναχωρήσουν για την Μελβούρνη εν΄ όψει του Australian Open.

Υπολογίζεται, ότι περίπου 1.270 τενίστες, τενίστριες και οι συνεργάτες τους πρόκειται να φθάσουν με πτήσεις τσάρτερ το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη, όπου θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών πριν από το κορυφαίο τουρνουά. Ωστόσο, η μειωμένη χωρητικότητα ξενοδοχείων στη Μελβούρνη ανάγκασε τον επικεφαλής του Australian Open, Κρεγκ Τίλεϊ, να ζητήσει την συνδρομή της κρατικής κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας, όπου βρίσκεται η Αδελαϊδα.

Η διοργάνωση ενός τουρνουά επίδειξης, θα αντισταθμίσει τον κίνδυνο που αναλαμβάνει η τοπική κοινότητα κατά την υποδοχή αυτών των παικτών. «Θα ήταν πλεονέκτημα εάν έπαιζαν ένα τουρνουά επίδειξης, λίγο πριν πάνε στην Μελβούρνη. Και ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός, Στίβεν Μάρσαλ, συμφώνησε να καλωσορίσει 50 παίκτες σε μια φούσκα καραντίνας», σχολίασε σχετικά ο Τίλεϊ.

Στο τουρνουά της Αδελαϊδας, που θα αρχίσει στις 29 Ιανουαρίου, αναμένεται να λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Νόβακ Τζόκοπβιτς, ο Ράφα Ναδάλ, ο Ντομινίκ Τιμ, η Σιμόνα Χάλεπ, η Ναόμι Οσάκα και η Σερένα Ουίλιαμς.

 

Πηγή: ΑΠΕ

(Visited 8 times, 1 visits today)
Close