Written by 11:27 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

“Ο συγχρωτισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων αναιρεί την αξία των εμβολίων”

Σε ανάρτησή του ο ερευνητής-πνευμονολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Αργύρης Τζουβελέκης επισημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία κατά του κορωνοϊού. Όπως εξηγεί ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο στενός συγχρωτισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων αναιρεί την αξία των εμβολίων γιατί ευνοεί τη μετάδοση υψηλού ιικού φορτίου.

Αναλυτικά σημειώνει:

“Καλλιεργείται μια ψευδαίσθηση μεταξύ πολλών εμβολιασμένων ότι το εμβόλιο σε καθιστά άτρωτο και ότι μπορείς ανεξέλεγκτα να συνεχίσεις τη ζωή σου με χαλαρές συμπεριφορές, χωρίς μέτρα προφύλαξης ακόμα και με ακρότητες πχ συναθροίσεις, στενές επαφές, κοινωνικές εκδηλώσεις. Η αλήθεια είναι ότι σε μια κοινωνία που έχει εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού της (και μάλιστα το 30% 4 μήνες πριν) η πιθανότητα να συμπέσεις με εμβολιασμένο ή ανεμβολίαστο είναι η ίδια και αυτή!!!

Και ο στενός συγχρωτισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων αναιρεί την αξία των εμβολίων γιατί ευνοεί τη μετάδοση υψηλού ιικού φορτίου το οποίο αν το δεχθείς ταυτόχρονα από 15-20 άτομα πχ σε ένα κορωνοπάρτυ ή γάμο η πιθανότητα να κολλήσεις και να νοσήσεις βαριά είναι μεγάλη ακόμα και αν έχεις εμβολιαστεί. Προβλέπω ότι όσο οι εμβολιαστικοί ρυθμοί συνεχίσουν να είναι πτωτικοί και οι συμπεριφορές του κόσμου υπερβολικά χαλαρές, η τρέχουσα αναλογία 95/5% ανεμβολίαστοι/εμβολιασμένοι των νοσηλειών να γίνεται σύντομα 70/30 και έπεται συνέχεια….

Αυτό φυσικά και δεν αναιρεί την αξία των εμβολίων (τουλάχιστον οι νοσηλευόμενοι εμβολιασμένοι νοσούν ηπιότερα και σπάνια διασωληνώνονται) αλλά τονίζει την ανάγκη συνδυασμού μέτρων πρόληψης και αποφυγή ακραίων συμπεριφορών μέχρις ότου φτάσουμε σε ένα ποσοστό ανοσίας 80% (ίσως και 90%) (συμπεριλαμβανομένης και της φυσικής ανοσίας-αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο 65% δεδομένου ότι η φυσική ανοσία είναι πολλαπλάσια των 530.000 ήδη νοσούντων).

Κρίμα γιατί το μομέντουμ είναι υπέρ των εμβολίων αυτή τη στιγμή αναφορικά με την παραλλαγή δέλτα…δεν είμαι τόσο σίγουρος για το μετά…”

(Visited 34 times, 1 visits today)
Close