Written by 11:34 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

“Μέτωπο” 1000 υγειονομικών κατά του εμβολίου στην Αχαΐα

Πορεία μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση έχουν χαράξει οι υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν και αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα που επιβλήθηκε με την απειλή αναστολής εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στην Αχαΐα περίπου 1000 υγειονομικοί από όλους τους κλάδους -μόνιμοι και επικουρικοί- δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και ούτε προτίθενται να το πράξουν και όσο περνούν οι ημέρες, το κύμα μεγαλώνει.
Είναι ενδεικτικό ότι χθες πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ συγκέντρωση από 700 περίπου υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ εξώδικη επιστολή ήδη διακινείται μεταξύ των νοσοκομείων της Αχαΐας με το περιεχόμενο να έχουν προσυπογράψει εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Η συγκέντρωση ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του σωματείου Γρηγόρη Ευαγγελάτου, που με δηλώσεις του, έκανε λόγο για «καπήλευση της άρνησης εργαζομένων στο ΠΓΝΠ να εμβολιαστούν, από συνδικαλιστές του σωματείου που δεν πρόσκεινται στην πλειοψηφία, αγνοώντας επιδεικτικά τη διοίκηση». Ο κ. Ευαγγελάτος διαχώρισε τη θέση του και αυτή του σωματείου από τη χθεσινή συγκέντρωση, λέγοντας ότι έγινε παρά την απόφαση για συνεδρίαση στις 24 Αυγούστου για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, χωρίς να υπάρχει καμία εξουσιοδότηση, από άτομα που εκμεταλλεύθηκαν την απουσία μελών της διοίκησης του σωματείου λόγω καλοκαιρινών αδειών.
«Συνεπώς οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από αυτές, δεν αναγνωρίζεται. Το σωματείο μας έχει ταυτιστεί με τις επίσημες θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας» είπε ο πρόεδρος του σωματείου.

 

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

(Visited 58 times, 1 visits today)
Close