Written by 10:48 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Καταδικάστηκαν οι τρεις άνδρες για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας

Σε 19 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλκιόπουλο Βάλτου, τον Ιανουάριο του 2021.

Η υπόθεση στηρίχτηκε στην κατάθεση ενός αστυνομικού, κατά την οποία, ο ένας εκ των τριών δραστών είχε παραδεχτεί το έγκλημα, όμως στη συνέχεια ανακάλεσε.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων από την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι οι πελάτες τους ήταν αθώοι και μάλιστα είχαν παρουσιαστεί και μάρτυρες που τους έδιναν άλλοθι για την ώρα τέλεσης του εγκλήματος.

Επίσης από την υπεράσπιση των δύο αδελφών, την οποία είχε αναλάβει το γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε τονίσει σε δηλώσεις του στο karvasaras.gr το γεγονός ότι δεν βρέθηκε DNA των κατηγορουμένων στο σημείο και ότι τα στοιχεία είναι υπέρ των πελατών του.

Το σπίτι των ηλικιωμένων

Μάλιστα οι συνήγοροι υπεράσπισης και των τριών κατηγορουμένων είχαν αιτηθεί την αποφυλάκιση των πελατών τους μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων που δεν έδειχναν την παρουσία γενετικού υλικού τους στον χώρο του εγκλήματος.

Αυτό όμως δεν έφτανε για να αποδείξει την αθωότητα τους και με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Αγρινίου καταδικάστηκαν σε 19 χρόνια κάθειρξης και πιο συγκεκριμένα 14 χρόνια για τη ληστεία, τέσσερα για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσαν στην ηλικιωμένη και ένα χρόνο για την σύσταση συμμορίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα στα μέσα Ιανουαρίου του 2021 η είδηση για το φρικτό έγκλημα στο Χαλκιόπουλο Βάλτου, όπου ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε δεμένο εντός της οικίας του.

Τα θύματα έφεραν μώλωπες, ενώ ήταν φιμωμένα και δυστυχώς, ο 91χρονος Δημήτρης Μηλιώνης, ήταν ήδη νεκρός.

Η 85χρονη σύζυγός του επέζησε της επίθεσης και νοσηλεύτηκε για ημέρες στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου, από την οποία πήρε εξιτήριο τον Φεβρουάριο.

Μετά την φονική επίθεση, η 85χρονη κατέθεσε στις αρχές και υπέδειξε τους δράστες, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε συλλήψεις ανιψιού του ηλικιωμένου ζευγαριού και δύο γειτόνων, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας Αγρινίου, εν αναμονή αποτελεσμάτων των DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και ιατροδικαστικής εξέτασης.

Τέλη Μαρτίου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του DNA ενώ νωρίτερα είχαν γίνει γνωστά και αυτά των δακτυλικών αποτυπωμάτων, όλα εκ των οποίων ήταν των θυμάτων και δεν ανήκαν στους κατηγορουμένους.

Στις 14 Απριλίου, όπως αναμενόταν, κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου το αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αποφυλάκισή τους.

Στις 4 Μαΐου 2021 η 85χρονη Δήμητρα Μηλιώνη άφησε την τελευταία της πνοή.

Στις19 Νοεμβρίου 2021 στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία και συνεχίστηκε στις 25 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου έπεσαν οι τίτλοι τέλους με τους τρεις δράστες να καταδικάζονται, κλείνοντας μία υπόθεση που συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο.

ΠΗΓΗ: karvasaras.gr

(Visited 26 times, 1 visits today)
Close