Written by 16:55 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Μεγάλες πληρότητες στους χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου εν όψει του δύσκολου χειμώνα λόγω ενέργειας

Το πρώτο μεγάλο τεστ για τον χειμερινό τουρισμό είναι σίγουρα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Θ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΑΚΟΥ

Τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν μεγάλες πληρότητες οι οποίος στους περισσότερους προορισμούς της Πελοποννήσου ξεπερνούν το 90%.
«Σίγουρα πρόκειται για μια καλή έναρξη, ωστόσο πρέπει να γνωρίζεται ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη» αναφέρει μιλώντας στην ιστοσελίδα apoixos.com ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Ορεινή Αρκαδία.

Όσον αφορά την Πελοπόννησο, όλοι οι ορεινοί χειμερινοί προορισμοί θα γεμίσουν από κόσμο τις επόμενες ημέρες. Καλάβρυτα, Βυτίνα και Τρίκαλα Κορινθίας θα ζήσουν στιγμές που θα θυμίζουν εορταστική περίοδο. Όπως σημειώνουν ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων τα δωμάτια που έχουν πλέον είναι ελάχιστα.

Ένας κορυφαίος προορισμός με μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια είναι τα Καλάβρυτα. Στην πόλη αλλά και γενικότερα την επαρχεία οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται για ένα «καυτό» τριήμερο.
«Οι κρατήσεις για το τριήμερο έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου. Οι περισσότερες έγιναν τον Σεπτέμβριο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι κάτι το οποίο αξιολογούμε ως θετικό γεγονός» τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλίας.
Το ζήτημα όμως του κόστους της ενέργειας απασχολεί τους Ξενοδόχους της Επαρχίας των Καλαβρύτων
«Πριν από μερικές ημέρες είχαμε μια τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων από ορεινούς προορισμούς. Αυτό που αποφασίσαμε είναι ότι θα απευθυνθούμε στην Κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση καθώς το κόστος της ενέργειας για εμάς είναι τεράστιο. Φανταστείτε το απλό. Στις επιχειρήσεις μας όταν πέσουν οι θερμοκρασίες θα πρέπει να έχουμε ανοιχτή την θέρμανση καθ’όλη την διάρκεια του 24ώρου. Άρα το κόστος λειτουργίας για εμάς έχει αυξηθεί αρκετά σε σχέση με πέρυσι» κατέληξε μιλώντας στην ιστοσελίδα apoixos.com ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων.
Στην Πελοπόννησο αλλά και σε άλλους χειμερινούς προορισμούς κάνουν λόγο για έναν εφιάλτη μακράς διαρκέιας αναφορικά με την φετινή περίοδο.
«Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να δουλέψω όλη την περίοδο με το κόστος της ενέργειας να είναι στα ύψη. Εάν δουλέψω την αντίστοιχη περσυνή περίοδο τότε θα πρέπει αυξήσω την τιμή στο δωμάτιο. Εάν συμβεί αυτό τότε θα διώξω τους πελάτες με αποτέλεσμα να βάλω λουκέτο στην επιχείρηση μου» σημείωσε με φωνή απόγνωσης επιχειρηματίας στον τουρισμό από την Αρκαδία.
Το σίγουρο είναι ότι ο φετινός χειμώνας θεωρείτε από πολλούς ως μια δύσκολη εξίσωση για επιχειρηματίες αλλά και κυβέρνηση, ενώ οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα από την μια στιγμή στην άλλη.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Close