Written by 12:00 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Μια ακόμα επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών στην παραλιακή της Πάτρας- Ανησυχία ότι θα επιστρέψουν και πάλι οι μετανάστες- Βίντεο

Μία ακόμα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε της πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην παραλιακή της Πάτρας και συγκεκριμένα στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου.

Εκεί είχαν βρει καταφύγιο για μια ακόμη φορά δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι καθημερινά προσπαθούσαν να εισβάλουν στο λιμάνι της Πάτρας. Τα επεισόδια στο λιμάνι της πόλης ήταν καθημερινά, ο αριθμός των μεταναστών είχε αυξηθεί δραματικά εν μέσω της πανδημίας του covid-19 και στους εργαζόμενους του λιμανιού αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής υπήρχε έντονη ανησυχία, η οποία είχε εκφραστεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του λιμενικού έδιναν “μάχη” προκειμένου να εμποδίσουν τους ανθρώπους αυτούς και να μην μπουν στους χώρους του λιμένα της Πάτρας. Παρά τα όσα συνέβαιναν μέχρι σήμερα ουδείς είχε ασχοληθεί με το θέμα. Κατά την διάρκεια της πρωινής επιχείρησης απομακρύνθηκαν 80 άτομα. Η επιχείρηση έρχεται σε μια στιγμή όπου υπάρχει μεγάλη ανησυχία με το κρούσμα του ιού σε μετανάστη στην Μόρια. Όπως εκτιμούν παράγοντες του λιμανιού αλλά και κάτοικοι της περιοχής, η ηρεμία θα διαρκέσει πάλι για λίγες ημέρες ή και εβδομάδες καθώς σύντομα και πάλι οι μετανάστες θα επιστρέψουν στην λιμενική ζώνη της πόλης.

ΧΡ.ΣΤΡ.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Close