Written by 20:52 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Η δύσκολη επέμβαση του μικρού Οδυσσέα στο ΠΓΝΠ- Είχε καταπιεί καρύδι- Βίντεο

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του μικρού Οδυσσέα ο οποίος έδωσε τη δική του μάχη στο νοσοκομείο μετά από ένα καρύδι που κατάπιε.

Η μάχη των γιατρών να βγάλουν νικητή το βρέφος 10 μηνών ήταν συγκλονιστική καθώς εκτός από το καρύδι, είχαν να αντιμετωπίσουν κι άλλα εμπόδια.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο μικρός Οδυσσέας, κατάπιε ένα καρύδι, κάποια κομμάτια του οποίου έφραξαν τον πνεύμονά του.
Ο Οδυσσέας εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου αφαιρέθηκε στο χειρουργείο ένα κομμάτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση από το ΕΚΑΒ διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.
Στον έλεγχο που έγινε στο παιδί, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δεύτερου κομματιού, σε σημείο αδύνατον να αφαιρεθεί με άκαμπτο βρογχοσκόπιο.
Αποφασίστηκε να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και να γίνει βρογχοσκόπηση με εύκαμπτο βρογχοσκόπιο.

Η βρογχοσκόπηση έγινε τη Δευτέρα και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος που δημιουργούσε σοβαρή ατελεκτασία στον σύστοιχο πνεύμονα.
Ο Οδυσσέας παρουσίαζε ήδη εικόνα συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) με σοβαρότατη υποξυγοναιμία.
Η θέση του ξένου σώματος στον ανώτερο αριστερό λοβιαίο βρόγχο είναι εξαιρετικά σπάνια σε περιπτώσεις ξένων σωμάτων σε παιδιά. Η γωνίωση του εύκαμπτου βρογχοσκοπίου στην μέγιστη θέση, δεν επέτρεπε την χρήση εύκαμπτης λαβίδας για την αφαίρεση του.
Η δύσκολη επέμβαση που στέφθηκε με επιτυχίαΚαθώς η μεταφορά του Οδυσσέα στην Αθήνα κρίθηκε από τους ιατρούς εξαιρετικά επικίνδυνη, χθες Τρίτη έγινε νέα προσπάθεια κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά από τα επεμβατικά τμήματα του Νοσοκομείου (Fogarty, nitinol stone extractor κλπ) και έγινε με επιτυχία η αφαίρεση του ξένου σώματος.

Σήμερα, ο μικρός Οδυσσέας είναι εκτός κινδύνου, διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση σε αναπνευστήρα και είναι ζήτημα ημερών να γίνει με ασφάλεια η αποσωλήνωσή του.

Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια: Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχοντας από την πρώτη στιγμή διαρκή ενημέρωση για την περιπέτεια του Οδυσσέα, συνεχάρη τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, το προσωπικό του Νοσοκομείου και την ομάδα του υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίο, Εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη, που έκανε και την επέμβαση.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close