Written by 10:05 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας- Rapid test σε όλο το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος

Σε αγώνα δρόμου για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Α΄ Παθολογική Κλινική μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νοσηλευτριών και μιας γιατρού, οι οποίες βρέθηκαν θετικές, έχει επιδοθεί η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Γνώμη, η Α΄ Παθολογική Κλινική άμεσα τέθηκε σε καραντίνα, διενεργήθηκαν μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό και στους νοσηλευόμενους ασθενείς, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα και ελήφθησαν αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Ωστόσο, ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων σε υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος προκάλεσε αναστάτωση και άμεσα ξεκίνησε ενδελεχής διερεύνηση για τον εντοπισμό της «πηγής» και λήψη μέτρων αντιμετώπισης.

Πληροφορίες της εφημερίδας Γνώμη, αναφέρουν πως ο ιός «εισήχθη» στην Κλινική από συνοδό ασθενούς, η οποία είχε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον. Φέρεται να μην είχε ενημερώσει το νοσηλευτικό ίδρυμα για το γεγονός και εισερχόταν στην Α΄ Παθολογική Κλινική για να φροντίσει συγγενικό της πρόσωπο που νοσηλεύεται και έχρηζε βοήθειας.

Από την πρώτη στιγμή η Διοίκηση του Ιδρύματος ήταν σε επαφή με την Επιτροπή Λοιμώξεων Covid -19 του Νοσοκομείου αλλά και με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΠΓΝΠ, αντιπρύτανη Μάρκο Μαραγκό προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει «θωράκιση» των ασθενών και των εργαζομένων.

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ – ΜΑΡΑΓΚΟΣ- ΑΚΙΝΟΣΟΓΛΟΥ

Χθες το απόγευμα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μετέβη στον «Αγ. Ανδρέα» μαζί με τον δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, καθηγητή Παθολογίας Λοιμωξιολογίας Mάρκο Μαραγκό και την επίκουρο καθηγήτρια λοιμωξιολογίας του ΠΓΝΠ Καρολίνα Ακινόσογλου. Εγινε σύσκεψη στο γραφείο του διοικητή του ΓΝ Πατρών Ηλία Θεοδωρόπουλο, στην οποία συμμετείχαν επίσης η υπεύθυνη της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Πατρούλα Μανωλοπούλου και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΠ Θανάσης Χονδρομάρας, οι οποίοι ενημέρωσαν για όλες τις ενέργειες που έγιναν μόλις εντοπίστηκαν οι θετικοί εργαζόμενοι στην Α΄ Παθολογική Κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου άμεσα σταμάτησαν οι εισαγωγές περιστατικών στην εν λόγω Κλινική για την προστασία των ασθενών και τα περιστατικά εισάγονταν στην Β΄ Παθολογική Κλινική, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει η εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο περιορισμός των ατόμων στον 3ο όροφο του κτιρίου και η παρουσία συνοδών αποκλειστά τις βαριές περιπτώσεις των ασθενών και σε όσους δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους.

Οι οδηγίες για να μην μπαίνει κανείς συνοδός στην Α΄ Παθολογική Κλινική δόθηκαν και στην απογευματινή σύσκεψη, όπου τονίστηκε πως εάν επιχειρησιακά κριθεί αναγκαίο θα συνδράμει το ΠΓΝΠ στην διαχείριση των περιστατικών. Επισημάνθηκε η ανάγκη για αυστηρό έλεγχο στην χρήση των ατομικών μέτρων προστασίας από το σύνολο των εργαζομένων, ενώ τονίστηκε πως μόνο ένας συνοδός θα επιτρέπεται να εισέρχεται στην Παθολογική όταν κρίνεται αναγκαίος.

2.000 RAPID TEST ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο κ. Καρβέλης γνωστοποίησε πως σήμερα θα καταφθάσουν 2.000 rapid test για να γίνει πλήρης έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου, ενώ χθες το βράδυ κατά την αυτοψία στην Α΄ Παθολογική Κλινική ζήτησε να υποβληθούν και όλοι οι συνοδοί που ήταν παρόντες σε rapid test.
«Στόχος είναι να μηδενιστεί η όποια διασπορά του ιού στο νοσηλευτικό ίδρυμα» δήλωσε στην «Γ» ο κ. Καρβέλης, τονίζοντας πως δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την διαχείριση του ζητήματος που ανέκυψε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζήτησε την παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για το ζήτημα αναφέροντας σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Στο επταόροφο κτίριο του Nοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών, εν αντιθέσει με τα άλλα νοσοκομεία, επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών. Την Παρασκευή στη Α΄ παθολογική κλινική ένας συνοδός ειδοποίησε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και κατά την ιχνηλάτηση μέχρι τώρα βρέθηκαν 4 ασθενείς θετικοί στον ίδιο και διπλανό θάλαμο.

Μάλιστα η μία ασθενής 44χρονη, μεταφέρθηκε στη κλινική κορωνοϊού, επιβαρύνθηκε η υγεία της, διασωληνώθηκε και δεν τα κατάφερε, έχασε τη ζωή της. Θετικοί στο κορωνοϊό βρέθηκαν και 4 συνοδοί ασθενών στους εν λόγω θαλάμους. Επίσης ένας γιατρός θετικός στη κλινική και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Καλούμε τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε που έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα να παρέμβει άμεσα. Δεν μπορεί να είναι το νοσοκομείο ξέφραγο αμπέλι ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό. Με επιστολή τους το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής περιγράφει το μπάχαλο».

 

Πηγή: εφημερίδα Γνώμη

 

(Visited 23 times, 1 visits today)
Close