Written by 05:27 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πολιτικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα, και σίγουρα πολύ διαφοροποιημένα από τα συμπεράσματα της κάλπης του 2019, οπότε και εξελέγη η περιφερειακή αρχή, είναι τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία DATA RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

O Νεκτάριος Φαρμάκης καταγράφει ποσοστό που αγγίζει το 50%.

Στην πρόθεση ψήφου έχει 49,5% έναντι 21,5% του Απόστολου Κατσιφάρα, 6,9% του Κώστα Σπηλιόπουλου, 10,4% του Νίκου Καραθανασόπουλου, 5,8% του Βασίλη Χατζηλάμπρου. Οι τρεις άλλοι είναι κάτω του 2%.

Ο περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης συγκεντρώνει ευρεία αναγνωρισιμότητα στους πολίτες της ΠΔΕ (97,4%) με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Αιτωλοακαρνανία (98,3%), γεγονός αναμενόμενο λόγω της καταγωγής του.
Οι θετικές γνώμες (θετική & μάλλον θετική) για τον Ν.Φ καταγράφονται σε ποσοστό 56,4% των πολιτών ενώ οι αρνητικές γνώμες (αρνητική & μάλλον αρνητική) σε ποσοστό 14,9%. Η δημοτικότητα του Ν. Φαρμάκη είναι υψηλότερη στους ψηφοφόρους της ΝΔ (78,9%), στο εκλογικό σώμα που τον ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές αλλά και στην μεσαία και ανώτερη κοινωνικοικονομική τάξη. Θετική γνώμη για τον Ν.Φ. εκφράζει το 56,3% των εκλογέων του ΚΙΝΑΛ, το 44,8% του ΣΥΡΙΖΑ και το 39,3% του ΚΚΕ.
19,1% των ψηφοφόρων της ΠΔΕ δεν έχει διαμορφωμένη άποψη για τον Περιφερειάρχη.

Μετά από 2 χρόνια θητείας περισσότεροι από ένας στους δύο πολίτες (51,3%) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αξιολογούν θετικά το έως τώρα έργο του νυν Περιφερειάρχη. Θετικότερα αξιολογούν το έργο του Ν. Φαρμάκη οι άνδρες, οι νεότερες ηλικίες , οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, οι ψηφοφόροι της ΝΔ (ψήφος 2019) (72,8%) και του ΚΙΝΑΛ(53%). Θετικά επίσης αξιολογείται από το 56,5% των ψηφοφόρων του Κ. Σπηλιόπουλου (Περιφερειακές εκλογές 2019) και όσους αυτοτοποθετούνται πολιτικά στο κέντρο, κεντροδεξιά και δεξιά.

Χαμηλότερα, αλλά και πάλι πολύ σημαντικά ποσοστά θετικής αξιολόγησης καταγράφονται από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που κυμαίνονται περίπου στο 38% αλλά και στους ψηφοφόρους του Α.Κατσιφάρα (Περιφερειακές εκλογές 2019) 44,4%.

ΠΗΓΗ – Εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

(Visited 18 times, 1 visits today)
Close