Written by 11:19 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

“Μάχη” προ των πυλών με φόντο το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ανήκει στον Δήμο Αιγιάλειας, υποστήριξε χθες η Δημοτική Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας.
Αφορμή στάθηκε ένα έγγραφο αίτημα στον Δήμο Καλαβρύτων, για επαναφορά του εκπτωτικού καθεστώτος 50% που ίσχυε από το 2015 έως και το 2017 για Αιγιαλείς χρήστες του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Ο ακρατινός πρ. αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Γιοβάς, υποστήριξε πως το Χιονοδρομικό βρίσκεται κατά 70% σε έκταση του Δήμου Αιγιάλειας, η οποία από το 1983 έχει παραχωρηθεί προς χρήση, από τον αείμνηστο κοινοτάρχη Μεσορουγγίου Ακράτας Σωτήρη Κρικέτο και μάλιστα με αντίτιμο 5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Κέντρου.
Μάλιστα ο κ. Γιόβας «έδειξε» ως υποστηρικτή του ζητήματος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τον μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο (καταγόμενο από την Περιστέρα Ακράτας) ο οποίος συμμετέχει στο ΔΣ του Χιονοδρομικού και σύμφωνα με όσα υποστήριξε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Γιόβας ο κ. Σακελαρρόπουλος θεωρεί το αίτημα δίκαιο, ώστε να επωφεληθούν και οι Αιγιαλείς πολίτες, πέραν των Καλαβρυτινών και μάλιστα το θέμα θα τεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο.

Το θέμα δεν σταμάτησε στην αναφορά αφού τώρα ο Δήμος με παραίνεση της αντιπολίτευσης, καλείται τώρα να βρει αντίγραφο της παραχώρησης έκτασης στο Κέντρο, όπως και το τοπογραφικό, ώστε να διεκδικηθεί, επιπλέον, η συμμετοχή στη Διοίκηση του ΧΚ του εκάστοτε κοινοτάρχη Μεσορουγγίου και του αντιδημάρχου Ανατ. Αιγιάλειας.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος μίλησε στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο οποίος απευθύνθηκλε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας. Ανάμεσα σε αυτά που είπε δήλωσε «Είναι αστείο να λέγονται κάτι τέτοια. Είναι σαν το λιμάνι του Αιγίου να ανήκει στο Δήμο Καλαβρύτων. Είναι γνωστό πως ιδρύθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, πως ξεκίνησε και πως στήθηκε. Δεν είναι καλά οι άνθρωποι. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα να λέγονται»

(Visited 50 times, 1 visits today)
Close