Written by 18:20 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Ο Πυργιώτης καπετάνιος Νίκος Χιώνης “ξαναχτυπά” – Έσωσε πέντε γάλλους σε σκάφος με μηχανική βλάβη στην Κεφαλονιά

Σε φύλακα άγγελο του Ιονίου εξελίσσεται ο Πυργιώτης καπετάνιος Νίκος Χιώνης. Τον περασμένο Μάρτιο είχε διασώσει από τα μανιασμένα κύματα του Αγίου Ηλία και της Σκαφιδιάς, έναν αθλητή kite surf. Παλιότερα έχει συμβάλει σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης ατόμων ακόμα και ζώων, όπως ενός αλόγου στον Αγ. Ανδρέα το 2018. Χθες για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των αρχών για να σώσει συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση μεσοπέλαγα στα ανοιχτά του Ιονίου, ανάμεσα σε Ιθάκη και Κεφαλονιά.

Οι γάλλοι τουρίστες είχαν ξεκινήσει από τις Συρακούσες για την Ελλάδα και το σκάφος του έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 1,4 ν.μ. βόρεια του Φισκάρδου Κεφαλονιάς, όπου έπνεαν άνεμοι εντάσεως πέντε μποφόρ.

Ο καπετάνιος και αλιέας Νίκος Χιώνης που δραστηριοποιείται τους θερινούς μήνες στην περιοχή του Φισκάρδου Κεφαλονιάς ως καπετάνιος σε επαγγελματικό τουριστικό σκάφος, ενημερώθηκε από το Λιμενικό Σώμα και προθυμοποιήθηκε να συμβάλει στην διάσωση – ρυμούλκηση του σκάφους των Γάλλων και με την μεγάλη εμπειρία που έχει στη θάλασσα.

“Ενημερώθηκα το μεσημέρι της Κυριακής από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του πλωτού της Ιθάκης και παράλληλα από το Θάλαμο Επιχειρήσεων και το Λιμενικό Σταθμό του Φισκάρδου ότι υπήρχε ακυβέρνητο σκάφος στα ανοιχτά ανάμεσα στην Ιθάκη και τη Λευκάδα. Αμέσως σπεύσαμε στο σημείο και εντοπίσαμε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος υπό γαλλική σημαία με πέντε επιβάτες γαλλικής υπηκοότητας, καλά στην υγεία τους. Το σκάφος είχε υποστεί μηχανική βλάβη και δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των πανιών τους. Τους ρυμούλκησα έως το λιμάνι του Φσκάρδου συνοδεία του Λιμενικού και όλα πήγαν καλά” σημείωσε ο Νίκος Χιώνης μιλώντας στο ilialive.gr

Πηγή:ilialive.gr

(Visited 13 times, 1 visits today)
Close