Written by 11:03 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Εννιά αλλοδαποί εργάτες γης θύματα σε δύο ληστείες σε Κυλλήνη και Γαστούνη – Τους πήραν χρήματα και κινητά τηλέφωνα

Δύο ιδιάζουσες περιπτώσεις ληστειών ερευνούν οι Αρχές στην Ηλεία, με θύματα εννέα αλλοδαπούς εργάτες γης, σε Κυλλήνη και Γαστούνη. Οι δύο ληστείες – μετά ξυλοδαρμού.- έγιναν τη νύχτα της Τρίτης με δράστες μια δεκαμελή ομάδα ατόμων, η ταυτότητα των οποίων ερευνάται. Την προανάκριση για τις δύο ληστείες έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Η πρώτη ληστεία στη Διασπορά Κυλλήνης

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ilialive.gr,οι δεκαμελής ομάδα ληστών – ίσως πρωτοφανής για τα χρονικά της Ηλείας – παραπέμπει σε συγκεκριμένη ομάδα, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάτι σχετικό με την ταυτότητα των δραστών. Το πρώτο χτύπημα έγινε στη Διασπορά της Κυλλήνης περίπου τα μεσάνυχτα, σε αγροικία όπου διέμεναν εργάτες γης από το Μπαγκλαντές. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι με την απειλή δύο κυνηγετικών καραμπίνων. Μάλιστα με το κοντάκι των όπλων χτύπησαν τρεις από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατέληξαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, ενώ και οι άλλοι ομοεθνείς τους χτυπήθηκαν από τους δράστες. Στόχος των ληστών ήταν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι αλλοδαποί από την εργασία τους. Έτσι τους απέσπασαν το ποσό των περίπου 6400 ευρώ, καθώς και εφτά κινητά τηλέφωνα.

Στη Γαστούνη το δεύτερο χτύπημα

Οι δράστες άγνωστο για την ώρα για πόσο χρόνο περιπλανήθηκαν και αν αναζήτησαν και άλλους στόχους, κατέληξαν αρκετή ώρα μετά στη Γαστούνη, όπου επιτέθηκαν σε αλλοδαπό εργάτη γης από το Μπαγκλαντές που διέμενε σε αγροικία και αφού τον χτύπησαν και τον έδεσαν του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι αλλοδαποί και στις δύο περιπτώσεις μόλις κατάφεραν να συνέλθουν από την επίθεση που δέχθηκαν ενημέρωσαν την Αστυνομία και από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός καθώς η περίπτωση της πολυμελούς ομάδας ληστών με τη συγκεκριμένη δράστη, κρίνεται ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση με πιθανές προεκτάσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τις Αρχές, για να μη δημιουργήσει κακό προηγούμενο…

 

ΠΗΓΗ:I,LIALIVE.GR

(Visited 25 times, 1 visits today)
Close