Written by 12:13 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα, Χωρίς κατηγορία

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο για το Πρωτοδικείο

Νέα δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωΐ στα δικαστήρια Αγρινίου, από τους δικηγόρους, εκπορσώπους φορέων και βουλευτές του νομού, προκειμένου να μην μετακινηθεί το Πρωτοδικείο σε άλλη περιοχή, σύμφωνα με τις προθέσεις του αρμίδδιου υπουργείου.

Παράλληλα χθες σε αποχή από τα καθήκοντά τους και συμβολική κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Αγρινίου προχώρησαν οι δικηγόροι του Αγρινίου και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες.

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο» δικηγόροι και εργαζόμενοι στα δικαστήρια διαμαρτύρονται καθολικά για τις διαφαινόμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη που θα θα υποβαθμίσουν τα δικαστήρια της μεγαλύτερης πόλης του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης ανέφερε ότι αύριο(σήμερα) θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης ,κλείσιμο καταστημάτων της αγοράς ,έτσι ώστε να φθάσει το μήνυμα στους αρμόδιους ,ότι είναι αδιανόητο στην έδρα Εφετείου με τέτοιες κτηριακές εγκαταστάσεις προσφάτως ανακαινισμένες ,να μην γίνει στο Αγρίνιο το κεντρικό πρωτοδικείο νομού Αιτωλοακαρνανίας. Είναι αδιανόητο να δημιουργηθεί κεντρικό Πρωτοδικείο στις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις των δικαστηρίων του Μεσολογγίου που είναι ακατάλληλες για την απόδοση δικαιοσύνης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και οπισθοδρόμηση. Το Πρωτοδικείο νομού Αιτωλοακαρνανίας επιβάλλεται να δημιουργηθεί στο Αγρίνιο για πληθυσμιακούς λόγους και για τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Close